Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλική αντεπίθεση

Λ. Ντι Μάιο: Οχι άλλα δάκρυα και αίμα

“Όταν η Αυστρία και η Ολλανδία μάς ζητούν να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, μας ζητούν έναν προϋπολογισμό δακρύων και αίματος, που είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζήτησαν οι Ιταλοί στις εκλογές της 4ης Μαΐου. Εμείς θα πάμε μπροστά, γιατί η εναλλακτική λύση θα είναι να σφαγιάσουμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι αυτή”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο κατά τη διάρκεια ημερίδας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζοβάνι Τρία πέρασε επίσης στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας πυρά εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών. “Η Ευρώπη φαίνεται ανίκανη να υιοθετήσει πολιτικές για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας”, προειδοποίησε ο Τρία σε ημερίδα στην Πάδοβα της Βορείου Ιταλίας, εκτιμώντας ότι “το πρόβλημα της ανάπτυξης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά” και ότι “ο ιταλικός προϋπολογισμός είναι αξιόπιστος”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε δηλώσει προηγουμένως στο Αμπού Ντάμπι ότι θα ζητήσει, την επόμενη εβδομάδα, από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μην δρομολογήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον της Ρώμης.

Εν τω μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι το χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά 4,7 δισ. τον Σεπτέμβριο και έφτασε τα 2,331 τρισ., με τους ξένους επενδυτές να συνεχίζουν την φυγή τους από τα ιταλικά ομόλογα. Μέσα σε ένα μήνα οι ξένοι επενδυτές ρευστοποίησαν τίτλους του Ιταλικού Δημοσίου αξίας 16 δισ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο