Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.5°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.5°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.4°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
3 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
3 BF 59%
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 / Μουντιάλ 2018: "Χάνει, βγαίνει!" από εδώ και πέρα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 - ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 / Μουντιάλ 2018: "Χάνει, βγαίνει!" από εδώ και πέρα...

Ξεκίνησε χθες Σάββατο η φάση των 16 του Μουντιάλ 2018 με τις αναμετρήσεις Γαλλία - Αργεντινή και Ουρουγουάη - Πορτογαλία και από σήμερα μέχρι την Τρίτη θα διεξαχθούν άλλοι έξι αγώνες για να σχηματιστεί η οκτάδα των προημιτελικών. Από εδώ και πέρα, και μέχρι τις 15 Ιουλίου, που θα διεξαχθεί ο τελικός, δεν υπάρχει το περιθώριο του "λάθους", αφού "όποιος χάνει... βγαίνει"!

Το πρόγραμμα:

Σήμερα Κυριακή 1η Ιουλίου: 5.00 μ.μ. Ισπανία - Ρωσία (Μόσχα), 9.00 μ.μ. Κροατία - Δανία (Νίζνι Νόβγκοροντ).

Δευτέρα 2 Ιουλίου: 5.00 μ.μ. Βραζιλία - Μεξικό (Σαμάρα), 9.00 μ.μ. Βέλγιο - Ιαπωνία (Ροστόβ).

Τρίτη 3 Ιουλίου: 5.00 μ.μ. Σουηδία - Ελβετία (Αγία Πετρούπολη), 9.00 μ.μ. Κολομβία - Αγγλία (Μόσχα).

Στη φάση των ομίλων η Ισπανία έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην κόντρα στην Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι δεν νίκησε (3-3) ελέω Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά δεν ήταν το ίδιο καλή στη συνέχεια και ειδικά στο ματς με το Μαρόκο, όπου βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Μεγάλο όπλο για τους "Φούριας Ρόχας" η εμπειρία τους, αλλά και αδυναμία τους ο "κορεσμός" τους από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο.

Αντίθετα, οι Ρώσοι είναι "πεινασμένοι" για μια διάκριση κι αν δεν τα καταφέρουν τώρα μπροστά στο κοινό τους, δεν θα έχουν ξανά ανάλογη ευκαιρία. Έδειξαν καλά στοιχεία, ειδικά στην επίθεση, αλλά η ήττα τους με 3-0 από την Ουρουγουάη τους "προσγείωσε" ανώμαλα...

Η Κροατία είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Δανία και είναι ξεκάθαρο φαβορί στην άλλη σημερινή αναμέτρηση. Εμφατική η νίκη της με 3-0 επί της Αργεντινής και το γεγονός ότι είναι μία από τις τρεις ομάδες με 9 βαθμούς στα ματς των ομίλων (οι άλλες είναι το Βέλγιο και η Ουρουγουάη) δείχνει και τη δυναμικότητά της. Η Δανία οφείλει την πρόκρισή της κυρίως στις αποκρούσεις του τερματοφύλακά της Κάσπερ Σμάιχελ.

Και στα δύο ματς της Δευτέρας υπάρχουν λογικά φαβορί. Στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με το Μεξικό οι Σελεσάο έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ οι Μεξικανοί είναι ικανοί στις αντεπιθέσεις, όχι όμως και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Η νίκη του Μεξικού επί της Γερμανίας συνέβαλε στο να πάει η παγκόσμια πρωταθλήτρια πρόωρα "σπίτι" της, αλλά το ίδιο το Μεξικό οφείλει την πρόκρισή του στη Νότια Κορέα! "Μέρα με τη νύχτα" η διαφορά δυναμικότητας του Βελγίου και της Ιαπωνίας, που προκρίθηκε με το fair play των κίτρινων καρτών σε βάρος της Σενεγάλης, αλλά η ίδια ήταν περισσότερο "unfair" με την παρωδία στο φινάλε της ήττας της 1-0 από την Πολωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL