Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ / "Πετάει" - "αθλητικά" - το Περιστέρι!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ / "Πετάει" - "αθλητικά" - το Περιστέρι!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το Περιστέρι στις συνειδήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται με τα εγχώρια αθλητικά δρώμενα διάγει αυτόν τον καιρό μία από τις καλύτερες εποχές του εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.

Ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να πέσουν τα φώτα πάνω του χάρη στην εκπληκτική πορεία του στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Έχοντας, η δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, είναι η ομάδα με τις περισσότερες έως τώρα εκτός έδρας νίκες και βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας οκτώ βαθμούς διαφορά από τον πέμπτο Πανιώνιο και μόλις δύο από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό...

Oι Περιστεριώτες, με βάση την αγωνιστική τους εικόνα, είναι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου για τα καλά μέσα στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, με τον προπονητή - "αποκάλυψη" Νταμίρ Κάναντι να έχει ήδη κερδίσει την εκτίμηση της εγχώριας ποδοσφαιρικής κοινότητας, αλλά και με ορισμένους ποδοσφαιριστές, όπως ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης, ο Ουάρντα, o Kιβρακίδης, ο Βασιλακάκης, να συγκεντρώνουν μόνο εγκωμιαστικά σχόλια για τα αγωνιστικά πεπραγμένα τους...

Ο Ατρόμητος τη δεκαετία που διανύουμε, η οποία είναι η καλύτερη στην ιστορία του, είχε ως καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την τρίτη το 2014, ενώ δυο φορές, το 2012 και το 2013, τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Το 2014 νίκησε στους εφτά από τους δεκαέξι εκτός έδρας αγώνες του σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας. Φέτος, όμως, έχει ήδη έξι νίκες σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις και στα εκτός έδρας "θύματά" του συγκαταλέγονται ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ!

Φαίνεται πως η αύρα νικητή που επικρατεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, έδρα του ποδοσφαιρικού Ατρομήτου, έχει επιφέρει τις ευεργετικές της επιδράσεις και στο διπλανό κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», στο οποίο εδρεύει η μπασκετική ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου.

Η ομάδα μπάσκετ της πόλης "κουβαλάει" σημαντικό παρελθόν με διαρκείς παρουσίες στην Α1, με ορισμένες μάλιστα πολύ υψηλές τελικές κατατάξεις, με ευρωπαϊκές επιτυχίες, με συμμετοχή ακόμα και στην Ευρωλίγκα, αλλά και με μεγάλο αριθμό σημαντικών Ελλήνων και ξένων παικτών να φοράνε τη φανέλα του.

Φέτος η ομάδα ανέβηκε στην Α2 και από την αρχή, χάρη σε ορισμένες μετεγγραφικές κινήσεις, θεωρήθηκε πως αξίζει να την προσέξουν οι περισσότεροι. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγοι αυτοί που τολμούσαν να τοποθετήσουν το Περιστέρι ανάμεσα στα φαβορί για την άνοδο, παρότι ήταν «νεοφώτιστο». Μέσα στα παρκέ ο ΓΣΠ όχι μόνο δικαίωσε τις προσδοκίες, αλλά και τις ξεπέρασε, καθώς σε 12 αγώνες η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη έχει σημειώσει 12 νίκες!

Την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα περιλάμβανε το μεγάλο "crash test" με τον δεύτερο στη βαθμολογία Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Οι παίκτες της ομάδας των δυτικών προαστίων δεν φάνηκε να επηρεάζονται ούτε από την έδρα ούτε από τη δυσκολία του αγώνα και επικράτησαν άνετα με 59-72 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον δύο φορές στο παρελθόν πρώτο σκόρερ στην Α1 Κίκι Κλαρκ, που σημείωσε 26 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα!

Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά με τον ΓΣΠ να έχει αποσπαστεί ήδη τρεις βαθμούς από τον Ηρακλή και την Α.Ε. Χολαργού και τέσσερις από τη Δόξα Λευκάδας, τον Απόλλωνα Πάτρας, την Καστοριά και τον Αμύντα, θα ήταν "αυτοκτονία" να χαθεί η επιστροφή εκεί όπου ανήκει ιστορικά η ομάδα, στη μεγαλύτερη κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL