Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.9°C
1 BF 78%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C21.5°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.6°C23.8°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.0°C
0 BF 82%
icookgreek.com / Ριζότο με κολοκυθάκια, κρόκο Κοζάνης και κεφαλοτύρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

icookgreek.com / Ριζότο με κολοκυθάκια, κρόκο Κοζάνης και κεφαλοτύρι

ριζότο με κολοκυθάκια


Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή Καρολίνα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κρόκος Κοζάνης διαλυμένος σε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κύβος λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 4-5' ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και νερό (τριπλάσιο όγκο από το ρύζι) και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι (όταν μαλακώσει) το δυόσμο, το διαλυμένο κρόκο, το κεφαλοτύρι και το λάδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL