Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.5°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.0°C26.5°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.8°C24.9°C
2 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C20.9°C
0 BF 56%
Greek Mafia / Τέσσερις συλλήψεις για έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Greek Mafia / Τέσσερις συλλήψεις για έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

Περιπολικό της αστυνομίας με αναμμένο τον φάρο
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Greek Mafia, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, συνελήφθησαν δύο άτομα για την έκρηξη της βόμβας που σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου κοντά σε βενζινάδικο στον Πειραιά ενώ άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 11 Μαρτίου, τρεις μόλις ημέρες μετά την έκρηξη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όλοι τους συνελήφθησαν για -κατά περίπτωση- αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από τις έρευνες των αρχών, η έκρηξη στην κάβα, αποτέλεσε πράξη αντιποίνων για την επίθεση στο πρατήριο καυσίμων.

Για την έκρηξη στο βενζινάδικο στις 8/3, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ σχετικά με την επίθεση στην κάβα στην Καλλιθέα τρεις ημέρες αργότερα, το ένα άτομο που έχει συλληφθεί φέρεται να τοποθέτησε και να ενεργοποίησε τη βόμβα.

Ο δεύτερος συλληφθείς φέρεται να νοίκιασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και, κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου, πρόκειται για μπράβο ενός «αρχηγού» ομάδας της Greek Mafia.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στο πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά έλαβε σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, με το ωστικό κύμα να προκαλεί σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. .

Τρεις ημέρες αργότερα, βομβιστική επίθεση στο πλαίσιο αντιποίνων σημειώθηκε σε κάβα στην οδό Πάντου στην Καλλιθέα. Το κατάστημα φέρεται να διαχειρίζεται επιχειρηματίας που έχει στην ιδιοκτησία του και νυχτερινό κέντρο, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης, καθώς επίσης και καφέ-μπαρ στον νομό Ηλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL