Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.5°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.0°C26.5°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.8°C24.9°C
2 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C20.9°C
0 BF 56%
Εργατική Πρωτομαγιά / Χωρίς μετρό και τραμ – Δεμένα τα πλοία – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργατική Πρωτομαγιά / Χωρίς μετρό και τραμ – Δεμένα τα πλοία – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

μετρό αποβάθρα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία» επισημαίνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που καλούν τους εργαζόμενους σε απεργιακή κινητοποίηση με οικονομικές διεκδικήσεις εν όψει της 1ης Μαΐου.

Στην Αθήνα  έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στα Προπύλαια από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες.

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ 

Στην απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ με αποτέλεσμα η Αθήνα να μείνει χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Αλλαγές θα υπάρξουν στα δρομολόγια των τρένων με τους σιδηροδρομικούς να διεκδικούν άμεσες προσλήψεις, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και πλήρη διαλεύκανση και απόδοση δικαιοσύνης για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΑ

Τα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας και συγκεκριμένα  από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ και μέχρι το τέλος της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα κινηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια την 1η Μαΐου λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργία που αφορά όλους τους τύπους πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) και θα λήξει στις 00.00 της ίδιας ημέρας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL