Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C23.2°C
5 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.7°C
5 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.7°C19.4°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.8°C
5 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.9°C
4 BF 26%
Δολοφονική επίθεση Ρέντη / Η δικογραφία αγγίζει τον Ολυμπιακό – Ο ρόλος των «αξιωματούχων» στην εγκληματική οργάνωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονική επίθεση Ρέντη / Η δικογραφία αγγίζει τον Ολυμπιακό – Ο ρόλος των «αξιωματούχων» στην εγκληματική οργάνωση

Συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ηγετικά στελέχη οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού καθώς επίσης και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του ερασιτεχνικού «ερυθρόλευκου» σωματείου, προκύπτει από τη δικογραφία αναφορικά με τις 64 συλλήψεις που έγιναν χθες και προχθές με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του ieidiseis.gr το οποίο επικαλείται στοιχεία από το αποδεικτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, έχουν συγκροτήσει -τουλάχιστον από τις αρχές του 2019- εγκληματική οργάνωση για την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως εκρήξεις και εμπρησμούς, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, ανθρωποκτονίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες και εκβιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η δικογραφία αναφέρει ότι όλα τα παραπάνω εγκλήματα έχουν τελεστεί με οπαδικά κίνητρα, ενώ κατά τις έρευνες έχουν εντοπιστεί και οικονομικά οφέλη από τη δράση αρκετών μελών της οργάνωσης.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα τρεις εκ των κατηγορουμένων έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Επιπλέον, από τις ανακρίσεις, προκύπτει ότι χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των συγκεκριμένων «αξιωματούχων» του Ολυμπιακού, η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκανς, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Για παράδειγμα, αναφέρονται περιπτώσεις ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Α.Ι., ο Μ.Δ., και άλλοι, οι οποίο εισέρχονται όχι απλά στα γήπεδα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως «SLO» της ΠΑΕ Ολυμπιακός με διαπιστεύσεις, που έχουν λάβει από τη Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ, που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Αγραφιώτη αναφέρει το ieidiseis.gr προσθέτοντας ότι ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα είχαν τις διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιούργησαν επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δίνοντας το σύνθημα στους «μικρούς» της οργάνωσης να κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο.

Στη δικογραφία αναφέρονται τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ στις 23/04/2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Α.Ι., έκανε σήμα στα μέλη της οργάνωσης από τις Θύρες 6 και 7 του γηπέδου να εισέλθουν στο γήπεδο και να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, στις 03/12/2023, όπου οι χούλιγκανς, όχι μόνο μπήκαν στο γήπεδο, αλλά, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να φρόντισε, διευκολύνει την είσοδο των χούλιγκανς στον αγωνιστικό χώρο ανοίγοντας την πόρτα στις κερκίδες.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται ότι τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έπαιρναν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τις οποίες είτε μοίραζαν, είτε πουλούσαν σε άλλους.

Παράλληλα με βάση τη δικογραφία ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζονται να έχουν εργασιακή σχέση «ακόμη και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία» σε διάφορους οργανισμούς του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, με βάση το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ο Α.Ι. εργάζεται από το 2018 στην εταιρία RED STORE ΕΠΕ που είναι η μπουτίκ του Ολυμπιακού. Ο Π.Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι Μ.Δ. και Κ.Π. από 01/06/2022 εργάζονται στον Δήμο Πειραιά. Οι Χ.Μ. και Χ.Ι. εργάστηκαν για ένα δίμηνο, το 2023, στον Δήμο Πειραιά. Ενώ, ο Χ.Μ. εργαζόταν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό από 06/04/2020 έως 07/12/2023, δηλαδή μέχρι την ημέρα που τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL