Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκδήλωση για την άνοδο της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία είναι η ημερίδα που γίνεται σήμερα στο πάρκο Ελευθερίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής), στις 6.30 μ.μ., για την επιστροφή της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα και ευρύτερα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Η πρωτοβουλία προέρχεται από τους αντιστασιακούς και εξορισθέντες την περίοδο της χούντας (ΣΦΕΑ), που επιδιώκουν σταθερά να μείνει ζωντανή η ιστορική μνήμη όσο και να αναλυθεί το σημερινό πρόσωπο του φασισμού ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια.

Η εκδήλωση έχει τίτλο "Η Ευρώπη και η Ελλάδα μπροστά στην απειλή της Ακροδεξιάς, του εθνικισμού και τους ρατσισμού" και θα παρευρεθούν ως ομιλητές πρόσωπα που είναι πολύ γνωστά για την ενασχόλησή τους με το ζήτημα.

Πιο αναλυτικά, θα μιλήσουν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βασιλική Γεωργιάδου, που θα προχωρήσει σε αναδρομή για τις "Ιστορικές παραδόσεις της ελληνικής Άκρας Δεξιάς: από τη χούντα στη Μεταπολίτευση", ο εκπαιδευτικός και τ. πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου, που θα μιλήσει για την "Ελλάδα και Ευρώπη μπροστά στη Διεθνή της Ακροδεξιάς", και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, που θα πάρει τον λόγο για "Τη σπορά των ηττημένων του 1945 και τις σύγχρονες μορφές αναβίωσης του ιστορικού ναζισμού".

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο