Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέντευξη Τύπου για τον Τζούλιαν Ασάνζ στην ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη

Πρόσκληση συνέντευξης τύπου για τον Τζούλιαν Ασάνζ στην ΕΣΗΕΑ, Πέμπτη στις 12.00- 3μμ. από την εφημερίδα Εποχή, και την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα-Compagnie Erinna

Πρόσκληση Συνέντευξης Τύπου για τον Τζούλιαν Ασάνζ στην ΕΣΗΕΑ, Πέμπτη 23.1.2020 12.00- 3μμ.

  • Η εφημερίδα Εποχή, και

  • Η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα-Compagnie Erinna (Παρίσι), που επεξεργάζεται κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα μέσω της σκηνικής δημιουργίας,

Σας καλούν σε Συνέντευξη Τύπου Αλληλεγγύης στον Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ασάνζ, Αυστραλός δημοσιογράφος και εκδότης, συνιδρυτής των Wikileaks, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο και περιμένει δίκη που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο 2020 για να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές καταδιώκουν τον Ασάνζ λόγω της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου αμερικανικών - και άλλων - κυβερνήσεων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού, που ήρθαν στο φως από τα Wikileaks.

Η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ έχει κλονιστεί βαριά και χρειάζεται άμεση νοσηλεία. 

Ο Ειδικός Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέτσλερ, έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα βασανιστήρια που υφίσταται. Ο ανελέητος διωγμός του παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του Aσάνζ, αλλά και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σε όλο τον πλανήτη.

Τη συνέντευξη τύπου θα δώσουν :

  • Ο Δρ. Χουάν Μπράνκο / Dr. Juan Branco, δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ, διδάκτορας διεθνούς δικαίου, συγγραφέας και ενεργό μέλος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας, και 

  • Ο Mαξίμ Νικόλ / Μaxime Nicolle, δημοσιογράφος- Quartier Général-και ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων, που πρωτοστατούν στην καμπάνια αλληλεγγύης υπέρ του Ασάνζ.

Η συνέντευξη τύπου θα επικεντρωθεί στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ αλλά θα μπορούσε να επεκταθεί και στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Γαλλία.

Συντονισμός: Μάκης Μπαλαούρας για την εφημερίδα Εποχή.

Παρουσίαση-διερμηνεία: Αναστασία Πολίτη, ηθοποιός-σκηνοθέτης της Compagnie Erinna, επιστημονική συνεργάτρια.

Πληροφορίες: Αν. Πολίτη, compagnie.erinna@gmail.com τηλ 6944993105

Σημείωση: Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τους ίδιους ομιλητές στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα, στις 5.00 -8 μ.μ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις