Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ."

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών - Το αίτημα των εργαζομένων να σταματήσει η εργασιακή ομηρεία και να επανέλθουν στη δουλειά τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών με τη βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και τη βουλευτή Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη

Τη συνάντηση απασχόλησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ., καθώς διοίκηση και εργολάβοι απολύουν και θέτουν σε καθεστώς ομηρείας δεκάδες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή στο Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στον χώρο εργασίας, ενέργεια που καταπατά κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι τα ΕΛ.ΠΕ. είναι ένα ακόμα παράδειγμα μεγάλης επιχείρησης που αξιοποιεί την πολιτική διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και το σήμα γενικευμένης αυθαιρεσίας προς την αγορά που έχει εκπέμψει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Εξέφρασαν, παράλληλα, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για την άμεση επιστροφή όλων στην εργασία τους.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις