Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Τραγωδία χωρίς τέλος στη Σρι Λάνκα – Στους 310 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις επιθέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Σρι Λάνκα – Στους 310 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις επιθέσεις

Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, γνωστοποίησε πριν από λίγο η αστυνομία της χώρας της Ασίας. Πολλοί από τους - περίπου 500 - τραυματίες υπέκυψαν, εξήγησε η αστυνομία.

Κατά την ίδια πηγή, 40 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε αυτό το στάδιο της έρευνας που διενεργείται από τις αρχές για τις επιθέσεις αυτές. Πρόκειται για μέλη ενός ντόπιου ισλαμιστικού κινήματος, του National Thowheeth Jama'ath (NTJ), διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ταξιδιωτική οδηγία της Κίνας προς την Σρι Λάνκα

Η πρεσβεία της Κίνας στη Σρι Λάνκα προειδοποίησε σήμερα τους Κινέζους εναντίον των ταξιδιών στη Σρι Λάνκα βραχυπρόθεσμα, μετά τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχους εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχείο στη νήσο την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 290 άνθρωποι.

Η Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας επενδυτής στη Σρι Λάνκα. Τουλάχιστον δύο Κινέζοι συγκαταλέγονται στους ξένους που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή.

Εάν κινέζοι πολίτες επιμείνουν να ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα, θα είναι δύσκολο για την πρεσβεία να τους προσφέρει συνδρομή με δεδομένους τους «τεράστιους κινδύνους» για την ασφάλειά τους, επισήμανε η κινεζική διπλωματική αποστολή στο Κολόμπο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL