Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Οι πρώτες πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πρώτες πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας σύμφωνα με ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο χωρών για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από την Ελλάδα, στη βάση των διμερών συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας, οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας «ΜΙΑ», επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας, είχε αναγγείλει το πρωί, ότι σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι εν λόγω πτήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της «προετοιμασίας και την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας».

Σκοπός των πτήσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν να ελεγχθεί η επάρκεια κάλυψης του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL