Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ / Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: "Έκτακτες καταστάσεις, έκτακτες λύσεις" το κυβερνητικό προκάλυμμα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ / Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: "Έκτακτες καταστάσεις, έκτακτες λύσεις" το κυβερνητικό προκάλυμμα...

Με την κυνική φράση «όταν έχουμε έκτακτες καταστάσεις, επιλέγουμε έκτακτες λύσεις» αποτύπωσε ο Στέλιος Πέτσας τη «γενικότερη φιλοσοφία» του Μαξίμου στον απόηχο των δαπανηρών συμφωνιών της κυβέρνησης με ιδιωτικά συμφέροντα εν μέσω πανδημίας!

Αναφέρθηκε δε -σε ερώτηση της ΑΥΓΗΣ στο χθεσινό briefing- σε «γρήγορες λύσεις» ισχυριζόμενος ότι «υπάρχουν πάντα η διαφάνεια, ο απαραίτητος έλεγχος και η λογοδοσία που χρειάζεται για να διέπουν αυτές τις αποφάσεις.

Καλύπτοντας... αναδρομικά το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων στο όνομα της υγειονομικής κρίσης, σημείωσε ότι «αυτό έχει να κάνει γενικά με μια σειρά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και έχουν αποτυπωθεί στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν κυρωθεί από τη Βουλή».

Επιχείρησε δε να δικαιολογήσει την επιλογή της Ν. Κεραμέως να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία την κατασκευή της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας λέγοντας ότι «το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις οι οποίες δεν ήταν εύκολο να παραχθούν, όπως καταλαβαίνει κανείς, από μια δημόσια υπηρεσία» αναλύοντας το project!

Yπ' αυτό το πρίσμα υποστήριξε για το ποσό των 72.168 ευρώ ότι είναι «πλήρως ανταποδοτικό, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού»!

«Λεφτόδεντρα» και... αλλού

«Λεφτόδεντρα» υπάρχουν και για τις ιστοσελίδες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Interweave. Το ποσό των 19.675 ευρώ, «μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ», δαπανήθηκε στην ιδιωτική εταιρεία για την αναβάθμιση των ψηφιακών μέσων της στις 12 Μαρτίου, μία ημέρα αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία την κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Interweave «η δημιουργία ιστότοπου (15.025,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ) της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών» και η «ανανέωση του ιστότοπου (4.650,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ) της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση» (ww.nationalcoalition.gov.gr) καθώς και την τεχνική υποστήριξη αυτών για τρεις μήνες μετά την παράδοσή του.

Κι άλλες ιστοσελίδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Interweave έχει δημιουργήσει τις ιστοσελίδες https://animalsolidarity.gov.gr και https://citysolidarity.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών και έχει αναπτύξει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Από το “2004” στο σήμερα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολιτική διαδρομή της διευθύνουσας συμβούλου (CEO και Executive Strategy Director) της ιδιωτικής εταιρείας παροχής διαδικτυακής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Η Αίγλη Μπαλαμάτση διορίστηκε στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2009 ως υπάλληλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνιακού Σχεδιασμού και Νέων Μέσων στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Η πρώτη δουλειά που συμμετείχε αφορούσε το σάιτ papandreou.gr. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, «με τον Γιώργο Παπανδρέου γνωρίστηκαν όταν εκείνη εργαζόταν στο τμήμα διαδικτυακής επικοινωνίας του Αθήνα 2004».

Όπως σημείωνε η ίδια, «τότε κάναμε πρωτοποριακά πράγματα σε επίπεδο σχεδιασμού και ακούγοντάς τον να μιλάει για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σκέφτηκα να του στείλω ένα μέιλ με διάφορες προτάσεις. Φυσικά, δεν παρέλειψα να ασκήσω και έντονη κριτική στο πολιτικό σύστημα, ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν περίμενα φυσικά ότι θα μου απαντούσε».

Στις 5 Οκτωβρίου 2012 (σ.σ.: επί κυβέρνησης Παπαδήμου) κατέθεσε την παραίτησή της από υπάλληλος της Βουλής. «Εφόσον η δουλειά μου στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε, δεν υπήρχε λόγος να κάνω χρήση του δικαιώματος μονιμότητας στη Βουλή. Δεν πήγα εκεί γι' αυτό, άρα δεν θα έμενα γι' αυτό» δήλωνε τότε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL