Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Ανδρέας Ξανθός: / Ανδρέας Ξανθός: «Λαθροχειρία Πέτσα» στο θέμα ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Ξανθός: / Ανδρέας Ξανθός: «Λαθροχειρία Πέτσα» στο θέμα ΜΕΘ

Για «λαθροχειρία» που εκθέτει «τον ίδιο και την κυβέρνηση» επέκρινε τον κ. Πέτσα ο Ανδρέας Ξανθός αναφορικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο θέμα του διπλασιασμού της ημερήσιας αποζημίωσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι «στα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια που καθιερώθηκαν το 2012 και με βάση τα οποία αποζημιώνονται οι ιδιωτικές κλινικές για τη νοσηλεία ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος. Διαφορετικά θα έπρεπε να υπάρχει διπλασιασμός και της τιμής αποζημίωσης για τα απλά κρεβάτια και όχι μόνο για τις ΜΕΘ.

Ακριβώς επειδή η νοσηλεία σε ΜΕΘ έχει μεγάλο κόστος, ο ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας) του ΕΟΠΥΥ προβλέπει αυξημένη τιμή ημερήσιου νοσηλίου (800 ευρώ)».Υπ’ αυτό το πρίσμα θεωρεί “παραπειστική», που «ενισχύει την κριτική για ‘χαριστικές ρυθμίσεις’ της κυβέρνησης προς τον επιχειρηματικό τομέα Υγείας», τη σχετική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ούτε λέξη για μόνιμες προσλήψεις

Ο τέως υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι «παρά τις επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, μέχρι στιγμής δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο μείζονος σημασίας πρόβλημα της ανεπάρκειας των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας» και επέκρινε το γεγονός ότι «ο κ. Πέτσας δεν μας είπε κουβέντα για πολιτικό σχεδιασμό μόνιμων προσλήψεων στο ΕΣΥ».

Επανέλαβε δε την «επείγουσα ανάγκη για άμεση προκήρυξη 4.000 μόνιμων γιατρών - νοσηλευτών - λοιπού προσωπικού για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL