Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Π. Ρήγας: Μονοδιάστατη η εξωτερική πολιτική της ΝΔ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Μονοδιάστατη η εξωτερική πολιτική της ΝΔ (Video)

Θέλουμε να υπάρξει μία πολύπλευρη στρατηγική στην περιοχή, η εξωτερική πολιτική είναι μονοδιάστατη δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας.https://www.youtube.com/embed/fuImwvUwp68

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση στα εθνικά θέματα, σε αντίθεση με τη στάση που τηρούσε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Π. Ρήγας, η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη προς κανέναν.

«Αυτές οι φράσεις δε μας βοηθούν. Η εξωτερική πολιτική είναι μία πολιτική δούναι και λαβείν. Οι σύμμαχοί σου πρέπει να σε τιμούν και να σε στηρίζουν στα δύσκολα. Δεν φτάνει να λένε “βρείτε τα με την Τουρκία”» τόνισε αναφερόμενος στην πρόσφατη επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν.

Ο Πάνος Ρήγας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την στρατηγική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η χώρα μας ήταν απούσα από τη διάσκεψη στο Βερολίνο. Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε, η ΝΔ άνοιξε θέμα με την εκτέλεση Σουλεϊμανί ενώ αποφάσισε να στείλει πυραύλους Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία.

«Πρώτη φορά στέλνουμε εξοπλιστικά σε χώρες. Εμείς συμμετείχαμε πάντα με πρωτοβουλία ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, δηλαδή με ομπρέλα φιλειρηνική. Μπαίνουμε σε μία διαμάχη χωρίς λόγο» επισήμανε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιμείνει με την Τουρκία. «Να ξεκινήσουν οι διερευνητικές που σταμάτησαν το 2016 και να καταλήξουμε στην υφαλοκρηπίδα. Όλα τα άλλα θέματα που θέλει να βάλει ο Ερντογάν δεν μπορούν να μπουν στο τραπέζι. Αν καταλήξουμε, να πάμε στη Χάγη. Πρέπει να συνεχίσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL