Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Το μήνυμα του Π. Πολάκη σε Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΜΜΕ: / Το μήνυμα του Π. Πολάκη σε Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΜΜΕ: Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μήνυμα του Π. Πολάκη σε Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΜΜΕ: / Το μήνυμα του Π. Πολάκη σε Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΜΜΕ: Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία

«Χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να ’ναι’. ‘Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς και τσι τιμής το χρέος θα στέκω εκειά να πολεμώ και ας είμαι ο τελευταίος’. Και δεν είμαι ο τελευταίος, είμαστε πολλοί. Ψηφίστε τώρα». Οι δύο μαντινάδες του Παύλου Πολάκη και η προτροπή του προς τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ «ψηφίστε τώρα» σημάδεψαν τη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή.

«Είμαι εδώ, γι’ αυτό σας περιμένω, γι’ αυτό δεν σας φοβάμαι, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε. Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία. Προσπαθήστε, σας προκαλώ, να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε. Οι ιδέες, οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικούνται, πάρτε το χαμπάρι», τόνισε.

Έντονα χειροκροτήματα

Ο πρ. αναπληρωτής υπουργός μίλησε και επί προσωπικού -άλλωστε οι κόρες του τον έβλεπαν στα θεωρεία. Και πολλές φορές ο λόγος του διακόπηκε από χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμη και όρθιοι σηκώθηκαν.

«Προσπαθείτε μέσα από αυτήν τη διαδικασία να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε, όπως έχετε κάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ξέρω πως θα το συνεχίσετε. Όμως, θα κάνετε -και σας το λέω καθαρά- μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά, πάρα πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε», τόνισε και εξήγησε γιατί «είναι ψηλά»:

- Γιατί τα παιδιά του είναι υπερήφανα για τον πατέρα τους.

- «Γιατί ο χανιώτικος λαός και ο κρητικός στην πατρίδα του πρωθυπουργού και της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο βουλευτή εμένα και μοναδικό, λόγω του εκλογικού νόμου, δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχω κάνει. Παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. 15.400 ψήφοι, 15.400 καρφιά σε εσάς».

- «Γιατί χιλιάδες κόσμος από όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες μού έχει στείλει άπειρα μηνύματα συμπαράστασης του στιλ: ‘Συνέχισε, μη σταματάς. Είμαστε μαζί σας, δίπλα στον Αλέξη, ξανασυνεχίστε’».

Οι στόχοι της δίωξης

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σε αυτή τη χώρα το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η συζήτηση περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υποψηφίου στις πρόσφατες εκλογές της Ν.Δ. Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών επί συγκυβερνήσεως Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου, μια δίωξη διά της οποίας η κυβερνητική πλειοψηφία, σε συνεργασία με κάποιους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιδιώκει πολλαπλά οφέλη», τόνισε ο Π. Πολάκης.

Οι στόχοι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι:

* Αποδόμηση της πληθώρας των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε.

* «Αήθης πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας, επειδή ακριβώς -και το ξέρω- και εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία».

* «Προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ».

ΑΠΟ ΤΟ 2016

Υπάρχει γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

ότι πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 86

«Εγώ δεν ζητάω προστασία. Δεν ζητάω τέτοιο πράγμα. Εγώ ζητάω να πάω, επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός, με το άρθρο 86, με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να στηθεί μια ανοιχτή διαδικασία», ξεκαθάρισε ο Π. Πολάκης και υπενθύμισε ότι στις 28 Νοεμβρίου 2016 εκδόθηκε γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και να μην αίρεται η ασυλία του βουλευτή με το άρθρο 62.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL