Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόφαση για Λιάγκα πριν από τα Χριστούγεννα επιδιώκουν στο ΕΣΡ

Για τις σεξιστικές αναφορές στον ΣΚΑΪ

Προσπάθειες να εκδώσει απόφαση πριν από τα Χριστούγεννα καταβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την υπόθεση της εκπομπής Λιάγκα, που αναφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στην είδηση ακραίας σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στη Θεσαλονίκη.

Ενώ ήδη η πανελίστρια Κατερίνα Γκαγκάκη απομακρύνθηκε από την προεδρία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, όπου είχε τοποθετηθεί με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου, η διαδικασία ελέγχου και καταλογισμού ευθυνών στο ΕΣΡ τραβάει εις μάκρος -παρά τις προσπάθειες ορισμένων μελών- ενώ την Κυριακή συμπληρώνεται ένας μήνας από την επίμαχη εκπομπή.

Έκτοτε ο Γ. Λιάγκας και το υπόλοιπο πάνελ επιχειρούν να αναστρέψουν το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ζητώντας συγγνώμη και δείχνοντας να έχουν αντιληφθεί τουλάχιστον το μέγεθος της απερίγραπτης γκάφας, τον σεξιστικό λόγο και το καλαμπούρι εις βάρος μιας γυναίκας που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ κατά την απολογία του σταθμού χθες στο ΕΣΡ -παρέστησαν οι δικηγόροι του σταθμού και η διευθύνουσα σύμβουλος Εύη Κουτσαυτάκη- σύμφωνα με πληροφορίες κράτησαν χαμηλούς τόνους και ήταν απολογητικοί. Ενώπιον της ολομέλειας του Συμβουλίου υποστήριξαν ότι το γεγονός ήταν μια άτυχη στιγμή, ένα λάθος που δεν έπρεπε να έχει γίνει. Ότι δεν υπήρχε σεξιστική διάθεση και ότι ο σταθμός έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια, δίνοντας συστάσεις να μην επαναληφθεί.

Ο σταθμός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να καταθέσει γραπτό υπόμνημα έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Το ΕΣΡ θα συνεδριάσει την παραπάνω εβδομάδα, οπότε αναμένεται να εκδώσει απόφαση.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις