Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Φ. Δεληγιάννης: Τουλάχιστον 2 χρόνια καθυστέρηση στο Μετρό μετά τις αποφάσεις τις Αττικό (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Δεληγιάννης: Τουλάχιστον 2 χρόνια καθυστέρηση στο Μετρό μετά τις αποφάσεις τις Αττικό (Ηχητικό)

Για αγωνιώδη προσπάθεια να «χωρέσουν» την πραγματικότητα στα δικά τους χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο δικηγόρος και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Φωκίων Δεληγιάννης.

Όπως ανέφερε, «το έργο στη Βενιζέλου έχει σταματήσει εδώ και 5-6 μήνες. Αυτά που δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Ταχιάος και έλαβαν δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι το έργο σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να τελειώσει το2023».

«Μόνο με τα δικά του χρονοδιαγράμματα οι αρχαιολογικές εργασίες που θα απαιτηθούν θα διαρκέσουν περίπου 18-24 μήνες. Υπάρχει μια αγωνιώδης προσπάθεια να χωρέσουν την πραγματικότητα στα χρονοδιαγράμματα τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «υπάρχει καθυστέρηση,  αν αντιθέτως συνεχιζόταν η εξέλιξη του έργου με την υφιστάμενη λύση της παραμονής των αρχαιοτήτων όλη αυτοί οι μήνες δεν θα είχαν χαθεί».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/743796766&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αποφάσεις της Αττικό Μετρό πάνε το έργο πίσω τουλάχιστον 24 μήνες. Παράλληλα ο κ. Δεληγιάννης κατηγόρησε τον κ. Ταχιάο ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για επικοινωνιακούς λόγους σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργο.

Αναφορικά δε με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την απόσπαση των αρχαιοτήτων ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών δήλωσε ότι «η επταμελής γραμματεία της Κίνησης Πολιτών ομόφωνα έλαβε απόφαση ότι θα ασκηθούν όλα τα ένδικα βοηθήματα και αυτό θα εισηγηθούμε και στη Γενική Συνέλευση. Εξ αρχής είχε καταστεί γνωστό ότι αυτός είναι ο βασικός νόμιμος τρόπος αντίδρασης» και διευκρίνισε ότι η συλλογή υπογραφών ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL