Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Θ. Ξανθόπουλος: Κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» και στις φυλακές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Ξανθόπουλος: Κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» και στις φυλακές (Video)

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής για το σωφρονιστικό σύστημα και λοιπές δομές εγκλεισμού, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής όπου η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου, ανέπτυξε το δόγμα της κυβέρνησης για περισσότερη καταστολή στις φυλακές και λιγότερα δικαιώματα στους κρατούμενους.https://www.youtube.com/embed/uJYgyR-QIMU

«Ολοι οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι και, πλην της στέρησης της ελευθερίας τους, έχουν δικαιώματα. Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να λειτουργούμε ως οργανωμένη ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία», επισήμανε ο κ. Ξανθόπουλος.

.«Ακούσαμε μετ΄ επιτάσεως το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» και στις φυλακές. Εχετε υποβαθμίσει άλλες παραμέτρους του σωφρονισμού, όπως η επανένταξη, και ο ανθρωπισμός.

Εμείς προτάσσουμε το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα. Αυτό είναι το στοίχημα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας που μετέχει στον στενό πυρήνα της ΕΕ και όχι η λογική του βούρδουλα και της καταστολής με την οποία διαπαιδαγωγείτε τη κοινωνία», σημείωσε με έμφαση ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Τον Σεπτέμβριο πιθανολογεί η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής τη λειτουργία των φυλακών Δράμας

Ειδικότερα για τη φυλακή Νικηφόρου Δράμας, την έναρξη λειτουργίας της οποίας η κ. Νικολάου, τοποθέτησε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Ξανθόπουλος, ζήτησε να ξεκαθαρισθεί ο ακριβής αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, να γνωστοποιηθεί σε ποιό στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη και ποια κριτήρια θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή του προσωπικού.

H Γ.Γ Αντεγκληματικής πολιτικής απαντώντας δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν 258 συνολικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Ο. κ. Ξανθόπουλος έθεσε και το αίτημα πολλών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι φυλακές της Δράμας, στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους να στελεχωθούν με μετατάξεις παλαιότερων και εμπειρότερων υπαλλήλων από όμορες φυλακές.

Στο αίτημα αυτό, θετική ήταν η στάση του παρισταμένου εκπροσώπου των υπαλλήλων, Σ. Τερζή, αντιπροέδρου του Σωματείου εξωτερικών φρουρών.

Επίσης ο κ. Ξανθόπουλος ζήτησε να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα τοποθετείται κάποιος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL