Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Η κατάντια της Προανακριτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κατάντια της Προανακριτικής

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης τους έχει αποκαλέσει καθάρματα και τους έχει προειδοποιήσει ότι «δεν θα γλιτώσουν με τίποτα». Ο Λοβέρδος τους έχει χαρακτηρίσει αλήτες. Είναι προφανές ότι η αποκάλυψη της ταυτότητάς τους τους εκθέτει σε εκβιασμούς, αντεκδικήσεις, απειλές και κάθε είδους πιέσεις, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Αυτό ακυρώνει πλήρως τη διερεύνηση του σκανδάλου. Και αυτό ακριβώς επιδιώκουν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., μέσω της Προανακριτικής.

Η Προανακριτική Επιτροπή δεν έχει καν αρμοδιότητα να ασχοληθεί με τη Novartis. Αρμοδιότητά της είναι η διερεύνηση ενδεχόμενων παρεμβάσεων του Δ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη. Για να βάλει στο χέρι τους προστατευόμενους μάρτυρες και να αποκαλύψει τις ταυτότητές τους, η πλειοψηφία της Προανακριτικής έχει κάνει ένα σωρό λαθροχειρίες.

Μαγείρεψε τις επιστολές τις ΓΑΔΑ. Μαγείρεψε προφάσεις και επιχειρήματα εμπλέκοντας τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και έχει απειλήσει ανοιχτά τα πρόσωπα που εικάζει ότι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Πρόκειται λοιπόν για ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Και την παρέμβαση την διαπράττει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο μια επιτροπή της Βουλής.

Είναι εξευτελισμός των όσων ισχύουν διεθνώς για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Είναι εξευτελισμός της ίδιας της χώρας, αφού θα βουίξουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλοι οι θεσμοί που εποπτεύουν τη διαφάνεια και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης παγκοσμίως. Αλλά δεν τους νοιάζει. Τους νοιάζει το ξέπλυμα των πολιτικών προσώπων και η αρχειοθέτηση της εισαγγελικής έρευνας. Κατάντια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL