Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πιέζεται για κατάργηση του ενσήμου

Ανοίγει ο δρόμος για τα θύματα της Κατοχής και για τις οικογένειές τους προκειμένου να καταθέσουν αγωγές αποζημίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις Αναγνωριστικές Αγωγές Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Και η κυβέρνηση μετά από μεγάλη πίεση εξετάζει τη δυνατότητα να εξαιρέσει τις αγωγές των πολεμικών αποζημιώσεων από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου.

Το κόστος του ενσήμου ήταν απαγορευτικό καθώς έφτανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ –η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ευαγγελία Λιακούλη είπε χθες στη Βουλή ότι μόνο το δικαστικό ένσημο για το Δομένικο είναι 300.000 ευρώ.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα εξαίρεσης των εν λόγω αγωγών από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου, εφόσον δεν εγείρονται άλλα νομικά και συνταγματικά ζητήματα», ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις