Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Επιστολή-βόμβα Χρυσοχοϊδη εκθέτει την κυβέρνηση: Θα λειτουργούν κλειστές και ανοικτές δομές στα νησιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή-βόμβα Χρυσοχοϊδη εκθέτει την κυβέρνηση: Θα λειτουργούν κλειστές και ανοικτές δομές στα νησιά (Video)

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που ανακοίνωσαν Πέτσας και Στεφανής προβλέπεται το κλείσιμο των δομών στη Μόρια, ΒΙΑΛ, ΚΥΤ Σάμου, Κω και Λέρου όμως οι επιστολές της Επιτρόπου της Κομισιόν που ζητά εξηγήσεις και η απαντητική επιστολή Χρυσοχοϊδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για το μπάχαλο στο προσφυγικό.

Τι έλεγε ο Στέλιος Πέτσας στην επίσημη ενημέρωση

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης στην τέταρτη παράγραφο της επιστολής του στην Επίτροπο αναφέρει ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δομές σε καθένα από τα πέντε νησιά, που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής».

Τη στιγμή που ο Πέτσας και Στεφανής είχαν πει ότι κλείνουν τις υπάρχουσες δομές και όλοι θα διαμένουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης με επίσημη επιστολή του στην Επίτροπο διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή, ότι θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές και θα γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης υποστηρίζοντας ότι θα λειτουργούν και τα δύο!

Η επιστολή Χρυσοχοϊδη

Αλέξης Τσίπρας: Μπάχαλο της κυβέρνησης και στο προσφυγικό!

Την επιστολή του κ. Χρυσοχοΐδη σχολίασε δηκτικά στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μπάχαλο» και ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Ο υφυπουργός παρουσίασε μετά βαΐων και κλάδων τα περίφημα κλειστά κέντρα, λέγοντας ότι θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες δομές. Κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα.

Με δυο λόγια ο Υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα. Με συγχωρείται είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εδώ οι επιστολές:

https://www.coe.int/en/web/commissioner/-/commissioner-seeks-information-from-the-greek-government-on-its-plans-to-set-up-closed-reception-centres-on-the-aegean-islands

 Ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε σε ανακοίνωσή του:

«Αναφερόμενος (ο κ. Τσίπρας) στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL