Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρεσάλτο νεοφιλελεύθερων στα δημόσια ταμεία

«Τι προτιμάει ο κόσμος, να έχουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες που θα αξιολογούνται;» ρωτούσε λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου τους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνώντας ακόμη τότε την παντιέρα της αριστείας

 Μια παντιέρα που έγινε κουρελόπανο μόλις κατακάθισε η σκόνη των προεκλογικών συνθημάτων της Νέας Δημοκρατίας και το επιτελικό κράτος άνοιξε τις πόρτες και τα ταμεία του σε μια στρατιά αποτυχημένων πολιτευτών της Δεξιάς και υποψηφίων που έφαγαν μαύρο στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιατί μπορεί ο κόσμος να προτιμάει τεχνοκράτες που αξιολογούνται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως προτίμησε τελικά την παλιά καλή συνταγή του βολέματος αποτυχημένων πολιτευτών και παραλίγο περιφερειακών συμβούλων Αττικής με την παράταξη Πατούλη.

Για επέλαση στο κράτος με διορισμούς φίλων, συγγενών και ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζε όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνώντας ακόμη τότε την παντιέρα του αντικρατιστή. Μια παντιέρα που έγινε πατσαβούρι μόλις κατακάθισε η σκόνη της προεκλογικής μεγαλοστομίας και της νεοφιλελεύθερης φανφάρας και ξεκίνησε το μεγάλο ρεσάλτο των αντικρατιστών στο Ελληνικό Δημόσιο.

Γιατί μπορεί ο κόσμος να προτιμάει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα μικρό, ευέλικτο και οικονομικό κράτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως προτίμησε τελικά την καινοτόμο πατέντα τού όποιος έβριζε πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά τα προηγούμενα χρόνια να βρίσκει σήμερα δουλειά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και τα παραδείγματα να πέφτουν βροχή στο κεφάλι των εξαπατημένων πολιτών που, υποτίθεται, ψήφισαν για ένα μικρότερο κράτος και δεν προλαβαίνουν να αθροίζουν τους μισθούς των μετακλητών και των ειδικών συμβούλων που έρχονται να εξαργυρώσουν σήμερα τα ένσημα που κόλλησαν κατά τη διάρκεια του αντι-ΣΥΡΙΖΑ αγώνα που έδωσαν.

Της μύριζαν άσχημα οι πρόσφυγες στον Ηλεκτρικό της κυρίας και αρθρογραφούσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ που έχει γεμίσει την Αθήνα με βρομερούς Ασιάτες, και νά η θέση σήμερα στον κρατικό μηχανισμό για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Τον ενοχλούσαν τον άλλον οι μετακλητοί του Τσίπρα και αρθρογραφούσε στο liberal για τους «καρανίκες», και νά και γι’ αυτόν μια θέση συμβούλου στο Μαξίμου.

Νά και μια θέση ειδικού συμβούλου για τον αποτυχόντα στις εκλογές Αντώνη Πανούτσο στο μισθολόγιο της ΕΡΤ και το γαϊτανάκι των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο αντικρατιστών συνεχίζεται σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιόμαστε αν θα μείνει κανένας νεοφιλελεύθερος να εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις