Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.3°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.6°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.4°C
0 BF 82%
Νοσοκομείο Ξάνθης / Τέσσερα χρόνια χωρίς ΜΕΘ – Λείπουν 43 γιατροί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Ξάνθης / Τέσσερα χρόνια χωρίς ΜΕΘ – Λείπουν 43 γιατροί

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Χωρίς ΜΕΘ λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια το νοσοκομείο Ξάνθης ενώ σοβαρά είναι τα κενά σε ιατρικό προσωπικό καθώς λείπουν 43 γιατροί από το νοσοκομείο.

Η καταγγελία, που αποκαλύπτει την ένδεια του νοσοκομείου Ξάνθης με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκης, έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, Απόστολο Κυριαλάνη, ο οποίος επεσήμανε ότι από τις 102 θέσεις γιατρών που προβλέπει το οργανόγραμμα για το νοσοκομείο Ξάνθης, είναι καλυμμένες μόλις οι 59 δηλαδή περίπου το 55%.

Μεγάλες ελλείψεις γιατρών υπάρχουν και στον παθολογικό τομέα αφού όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, στον παθολογικό τομέα του Νοσοκομείου Ξάνθης καθώς υπάρχουν δύο παθολόγοι και άλλοι δύο ειδικευόμενοι, οι οποίοι βοηθούν και σε άλλες κλινικές καθώς το νοσοκομείο Ξάνθης δε διαθέτει πολύ σημαντικές ειδικότητες γιατρών, όπως γαστρεντερολόγο, ογκολόγο και ενδοκρινολόγο.

Ο Απόστολος Κυριαλάνης, μιλώντας στο ethnos, επεσήμανε ότι:

«Εμείς κάνουμε, ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους ασθενείς, αλλά δεν είναι δυνατό να προσφέρουμε όλα όσα πρέπει. Η κόπωση των λιγοστών γιατρών του νοσοκομείου μας είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο χρόνος ούτε καν να ενημερώνουμε τις οικογένειες των ασθενών για την πορεία της υγείας τους. Προκηρύσσονται θέσεις εργασίας γιατρών αλλά δεν καλύπτονται. Γιατί να έρθει να δουλέψει κάποιος στο νοσοκομείο μας, όταν ξέρει ότι θα έχει τεράστιο φόρτο εργασίας; Την ίδια στιγμή οι μειώσεις των μισθών μας έχουν φτάσει στο 50% σε σχέση με το 2012, ενώ στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλότερες οι αμοιβές των γιατρών. Με τόσο χαμηλούς μισθούς και με έλλειψη μαζικών προσλήψεων γιατρών πώς θα βελτιωθεί το κλίμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL