Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.5°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.9°C21.0°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C21.5°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.4°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.7°C17.9°C
0 BF 48%
Κυψέλη - 41ο Γυμνάσιο / Δίωξη στον 19χρονο για την άγρια επίθεση στο σχολείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυψέλη - 41ο Γυμνάσιο / Δίωξη στον 19χρονο για την άγρια επίθεση στο σχολείο

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων oδηγήθηκε το πρωί ο 19χρονος, για την άγρια επίθεση στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια με θύματα έναν 18χρονο μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου.

Σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα:

  • της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή
  • της παράνομης βίας κατά υπαλλήλων, καθώς φέρεται να στράφηκε κατά αστυνομικών,
  • της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και
  • της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας

Τι ισχυρίστηκε ο 19χρονος

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης πως βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.

Σημειώνεται πως σε έλεγχο πού έγινε από την ΕΛ.ΑΣ, στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια
  • σφυρί και
  • 6,5- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

To ιατρικό ανακοινωθέν

Ο 60χρονος διευθυντής του γυμνασίου και ο 18χρονος μαθητής εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου διακομίστηκαν, με τη ζωή τους να μην κινδυνεύει σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Στο μεταξύ, τις σκηνές πανικού στο σχολείο μετά την πρωτοφανή επίθεση περιέγραψε στην ΕΡΤ μια μαθήτρια από το γυμνάσιο της Κυψέλης.

«Ήμουνα στον πάνω όροφο μαζί με φίλες μου και περιμέναμε να έρθουν οι καθηγητές ενώ θα πηγαίναμε εκδρομή. Επειδή δεν ερχόταν κανείς αποφάσισα με τη φίλη μου να πάμε στις σκάλες να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε άτομα να έρχονται πάνω τρέχοντας και κλαίγοντας και προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Μας είπαν ότι είχε έρθει ο αδερφός ενός παιδιού από τη Β’ τάξη, ο οποίος μαχαίρωσε το διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι ενός παιδιού, οπότε μας κλείδωσαν μέσα στις τάξεις» ανέφερε.

«Φυσικά και φοβηθήκαμε. Όλοι τρομοκρατήθηκαν», συνέχισε, ενώ εξήγησε ότι ο δράστης δήλωσε κηδεμόνας του παιδιού, οπότε ο φύλακας τον άφησε να μπει στο σχολικό κτίριο.

«Από μαθητές υπήρχαν σκηνές βίας και στο παρελθόν, αλλά από εξωσχολικούς δεν έχει συμβεί κάτι μέσα στο σχολείο», τόνισε η μαθήτρια.

Για την επόμενη ημέρα, η μαθήτρια περιέγραψε «παιδιά φοβισμένα, πολλά εκ των οποίων παρακαλούν να έρθουν στο σχολείο συνοδευόμενα από γονείς, γιατί φοβούνται και στο δρόμο».

«Φυσικά και φροντίζει ο διευθυντής και δεν θέλει καυγάδες στο σχολείο», ανέφερε ακόμη η ίδια, που γνωρίζει ότι ο διευθυντής του σχολείου μπήκε μπροστά και τραυματίστηκε σοβαρά για να προστατέψει παιδί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο είχε κάνει και στο παρελθόν.


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL