Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: / Χρήστος Γιαννούλης: Στόχος μας η νίκη στις εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: / Χρήστος Γιαννούλης: Στόχος μας η νίκη στις εκλογές

Θεσσαλονίκη: «Στόχος μας είναι η νίκη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στο ουζερί «Αγορά», στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του «Κοιτάμε μπροστά» και άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης Τζιτζικώστα. Συγχρόνως ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο Χρ. Γιαννούλης επισήμανε ότι ρόλος της Περιφέρειας είναι να σχεδιάζει το μέλλον προς όφελος των πολλών και όχι να λειτουργεί ως διευρυμένος δήμος. «Όραμά μας είναι μια Περιφέρεια που υπερβαίνει τα όρια της τυπικής διαχείρισης και επαναπροσδιορίζει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο ως αυτόνομου και αποκεντρωμένου θεσμού δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ΠΚΜ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία με κοινωνικό πρόσημο και «απέναντι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό να υψώνει τα τείχη μιας ισχυρής ταυτότητας που δεν κινδυνεύει από την επαφή με το διαφορετικό, αλλά μπορεί να συμπορευτεί μαζί του ειρηνικά.

Στους στόχους, μεταξύ άλλων, ανέφερε την ενίσχυση της απασχόλησης και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την καινοτομία, την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, την ενεργοποίηση της παραγωγικής βάσης των αγροτών, και ιδίως των νέων, την αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, την ενίσχυση της συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την έρευνα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, την οργάνωση των συστημάτων πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων κ.ά.

Όταν ρωτήθηκε για το κλίμα που δημιουργείται, ότι ο κ. Τζιτζικώστας πιθανόν να εκλεγεί και από την πρώτη Κυριακή, τόνισε ότι όσοι το υποστηρίζουν αυτό «έχουν σοβαρό ζήτημα μυωπίας», ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Κάλεσε τους ανθυποψηφίους του σε δημόσιο διάλογο στη βάση προγραμμάτων και προτάσεων για το μέλλον της ΠΚΜ, ενώ αιχμές για τον σημερινό περιφερειάρχη ότι οικειοποιείται και εργαλειοποιεί έργα της κυβέρνησης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 19 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε μητροπολιτικό πάρκο.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Ανέφερε, τέλος, ότι η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού «Κοιτάμε μπροστά» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου και θα παρουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και οι προγραμματικές θέσεις.

Χθες ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι είναι οι: Χαρίκλεια Αποστολίδου, Κώστας Αποστόλου, Μαρία Βασιλάκη, Βάσω Βαφειάδου, Στυλιανός Βελλίκης, Μιχάλης Βολώνης, Αντώνης Βουτσάς, Αναστασία Γκαιταρτζή, Μαρία Γουραμάνη, Βασίλης Γρηγορίου, Κυριάκος Δογάνης, Τάσος Δούμπας, Πρόδρομος Θεοδουλίδης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Δημήτρης Κορσαββίδης, Σπύρος Κουζινόπουλος, Μιχάλης Κοτίδης, Άκης Λουκάς, Κώστας Νοβάκης, Στέφανος Ξαντινίδης, Γιάννης Παναγιωτίδης, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Γιάννης Ρήγας, Ελένη Σιώτου, Μαρία Τζάλα, Ελένη Τσαϊρέλη, Κωνταντίνος Τσιλικίδης, Κατερίνα Χατζηκαμάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL