Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Ο Μητσοτάκης και ο παράγων Μαρινάκης οδηγούν σε / "Γαλάζια" "αντάρτικα" και στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης και ο παράγων Μαρινάκης οδηγούν σε / "Γαλάζια" "αντάρτικα" και στον Πειραιά

Διπλό “αντάρτικο” αποτελεί η υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, που ουσιαστικά δημοσιοποιήθηκε χθες. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει την εικόνα μιας ηγεσίας που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το κόμμα (ακόμη και μετά το συνέδριο...) ούτε τους παράγοντες και τους “βαρώνους” του. Οι περιπτώσεις Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτικές.

Ο πρ. υπουργός της Ν.Δ. και πρ. δήμαρχος Πειραιά φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Με την υποψηφιότητά του αμφισβητεί όχι μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Πειραιά, αλλά κυρίως την κυριαρχία Μαρινάκη στην πόλη - δεν είναι τυχαίο ότι η υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου προβλήθηκε με αποκλειστικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ με Μώραλη - Μαρινάκη

Επισημαίνεται ότι, χάρη στους αποτυχημένους χειρισμούς Μητσοτάκη στον Πειραιά και το φιάσκο Κορκίδη, υπάρχει πλήρης ταύτιση της Ν.Δ. με τα συμφέροντα Μαρινάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πειραιά κ. Βοϊδονικόλας θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό Μώραλη - Μαρινάκη! Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία Μητσοτάκη απειλεί με διαγραφές όσα κομματικά στελέχη συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν στηρίζει το κόμμα,. Αλλά για τον Πειραιά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!

Υποτονική η υποψηφιότητα Βλαχάκου

Ακόμη και η επίσημη κομματική υποψηφιότητα Βλαχάκου είναι τόσο υποτονική ώστε να μην ενοχλεί τον “ισχυρό άνδρα” του Πειραιά, που στηρίζει με τα ΜΜΕ που διαθέτει τον Κ. Μητσοτάκη. Μοιάζει ως ο κ. Βλαχάκος με την υποψηφιότητά του να ετοιμάζεται για πρόεδρος νοσοκομείου στην περίπτωση που η Ν.Δ. κερδίσει τις εθνικές εκλογές, λένε οι “κακές γλώσσες” στο λιμάνι.

Αιχμή η υποψηφιότητα Ορφανού

Στη Θεσσαλονίκη ήδη υπάρχει η \υποψηφιότητα του Γιώργου Ορφανού απέναντι στον εκλεκτό του συστήματος Μητσοτάκη Νίκο Ταχιάο. Μάλιστα ο Γ. Ορφανός επισημαίνει σε συνομιλητές του ότι “εγώ είμαι ο υποψήφιος της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη”! Σε αυτό συνηγορεί και η χαμηλή αποδοχή που έχει η υποψηφιότητα Ταχιάου, κάτι που συνέβη και με την προηγούμενη επιλογή Μητσοτάκη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που ανάγκασε τον κ. Κυρίζογλου να αποσυρθεί.

Ετοιμάζονται αντάρτικα σε όλες τις Περιφέρειες

Η κατάσταση στη Ν.Δ. με τα αντάρτικα ψηφοδέλτια έχει πλέον παροξυνθεί. Οι μόνες ειδήσεις που βγαίνουν από τη Ν.Δ. είναι αυτές που αμφισβητούν τη στρατηγική Μητσοτάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και οι κουτσομπολίστικες στήλες ασχολήθηκαν με το “αντάρτικο” της Μαρίνας Πατούλη στο Μαρούσι απέναντι στον κομματικό υποψήφιο Θ. Αμπατζόγλου (που είναι της επιρροής Μεϊμαράκη). Η υπόθεση περιπλέκεται διότι ο σύζυγος της Μ. Πατούλη, Γιώργος Πατούλης, έχει πάρει το κομματικό χρίσμα στην Περιφέρεια Αττικής - και μάλιστα με ρητή αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., όπου κάλεσε τους συνέδρους “να κάνουν μπλε” την Αττική!

Τα ίδια και χειρότερα είναι και στις άλλες Περιφέρειες. Για παράδειγμα, στην Πελοπόννησο ο “σαμαρικός” Παναγιώτης Νίκας πήρε το χρίσμα, αλλά ο Πέτρος Τατούλης ακόμη απειλεί να είναι υποψήφιος. Σχεδόν το σύνολο του συνδυασμού του τον πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση. “Αντάρτικα” ψηφοδέλτια ετοιμάζονται και στην Δυτική Μακεδονία, και στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και στα Ιόνια και στην Ήπειρο και στο Βόρειο Αιγαίο, ενδεχομένως δε και στο Νότιο Αιγαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL