Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύσταση ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα

Με τη συμμετοχή κεφαλαίων από ιδιωτικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το κεφάλαιο μπορεί να διπλασιαστεί

Στη σύσταση ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα, προχωρά εντός του 2018 το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αρχικό κεφάλαιο ύψους 120 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Μάλιστα, όπως εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη συμμετοχή κεφαλαίων από ιδιωτικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το κεφάλαιο μπορεί να διπλασιαστεί.
 
Το ταμείο θα έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη της ίδιας συμμετοχής των δικαιούχων του ΠΑΑ 2014 - 2020, με πόρους από 3% έως 7% των συνολικών του προγράμματος, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση επενδύσεων σε τομείς όπως η μεταποίηση, τα σχέδια βελτίωσης και οι ιδιωτικές δράσεις του LEADER. Στη κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας της χώρας μας με την ΕΤΕπ.
 
Υπογραμμίζεται ότι τη σύσταση του Ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα, ανακοινώνεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στην τελετή εγκαινίων της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA, απόψε στη Θεσσαλονίκη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διαχωριστικές γραμμές

Η χθεσινή ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, πέρα από την έγκριση της αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές και πέρα από τις γνωστές τριβές στο θέμα της εκλογής από...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο