Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και ενίσχυση των μπλόκων προχωρούν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό και τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος.

Το μεγάλο μπλόκο της Θεσσαλίας στη Νίκαια πρωτοστατεί και ενισχύεται διαρκώς με την προσέλευση επιπλέον τρακτέρ, υπό την παρουσία, πάντως, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Στη γενική συνέλευση που έγινε χθες το μεσημέρι στο μπλόκο Νίκαιας, αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες, με την 8η Φεβρουαρίου να ορίζεται ως ημέρα της νέας συνάντησης του πανθεσσαλικού συντονισμού (Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτικών μπλόκων) με κάλεσμα των εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις, ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, όπου καλούνται να συμμετάσχουν και οι πολίτες προσερχόμενοι στον χώρο του μπλόκου. Την Πέμπτη το απόγευμα καλούνται σε σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας οι φορείς της πόλης.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τα ζητήματα της φορολόγησης των αγροτών.

Στη Θεσσαλία ενισχύεται το μπλόκο Ελασσόνας και σήμερα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στον Τύρναβο, ενώ μπλόκο έχει στηθεί και έξω από τον Βόλο στον Αερινό.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα σημειώθηκαν επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ τόσο στη Νίκαια με τη ρίψη χημικών όσο και στον Μαραθιά Ηλείας όπου έγιναν και τέσσερις συλλήψεις (οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος 4/6 με την κατηγορία της κατάληψης οδοστρώματος), καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταστείλει με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις.

Χθες πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στον κόμβο Μαραθιά στην Πύργου-Πατρών, με την συμμετοχή αγροτών αλλά και εργατικών σωματείων και εργαζομένων που εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ, ενώ ενισχύεται το ομώνυμο μπλόκο.

Μπλόκα υπάρχουν επίσης στην Ήπειρο (Καναλάκι Πρέβεζας) ενώ συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Ζίτσας από κτηνοτρόφους-αμπελουργούς, στην Αιτωλοακαρνανία (Ερμίτσα κοντά στο Αγρίνιο), στη Φθιώτιδα (Μακρακώμη, Δομοκό και τις επόμενες μέρες στις Λιβανάτες), στη Βοιωτία (Ορχομενός προς Κάστρο), στην Πελοπόννησο σε Αρκαδία (Βούρβουρα που ενισχύεται και από αγρότες της Σπάρτης), Αχαΐα (Κάτω Αχαγιά και Αιγιαλεία), Μεσσηνία (Σουληνάρι Πύλου, Γαργαλιάνοι, Πεταλίδι) και στην Αργολίδα θα γίνει συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Ανυφί και κατόπιν πορεία με τρακτέρ-γεωργικά μηχανήματα.

Ιδιαίτερα δυναμική παραμένει η παρουσία των Κρητικών, καθώς αποκλεισμένη για δεύτερη μέρα έμεινε χθες η εφορία Χανίων από αγρότες-μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Ενότητα", ενώ αγρότες-μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου.

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης, που βρέθηκε στην κατάληψη της ΔΟΥ Ηρακλείου, καθώς και ο βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλος εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL