Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C27.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.8°C28.3°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
26 °C
24.9°C29.3°C
1 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C22.5°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.3°C26.9°C
3 BF 41%
Τάσος Πετρόπουλος: Τα λάθη δεν επαναλαμβάνονται...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάσος Πετρόπουλος: Τα λάθη δεν επαναλαμβάνονται...

Ενώ η ΕΛ.ΣΤΑΤ. διαψεύδει όλη την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης για τις αυτοκτονίες, συνεχίστηκε χθες για δεύτερη μέρα ο "κανιβαλισμός" του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου πρώτα από τα ΜΜΕ και μετά από Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ, αλλά και Ποτάμι.

Απαντώντας στο νέο μπαράζ αντιδράσεων σχετικά με όσα είχε πει προχθές κατά την επίσκεψη μαθητών στη Βουλή, σχετικά με την κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε μέχρι το 2015, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπογράμμισε δηκτικά σε δήλωσή του:

"Σήμερα κατάλαβαν όλοι γιατί τα ΜΜΕ που υπηρετούν τη Ν.Δ, στοχεύουν στο πρόσωπό μου με αήθεις χαρακτηρισμούς και γκεμπελίστικες πρακτικές. Η υπενθύμιση των δεινών που υπέστησαν ο λαός και η χώρα από την πολιτική της Ν.Δ. απομακρύνει την πιθανότητα να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας. Τα λάθη του παρελθόντος είναι η σοφία του μέλλοντος. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει τέτοια λάθη".

Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. με ανακοίνωσή της διέψευσε ως παντελώς ανακριβείς δηλώσεις του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Γ. Βρούτση (ΣΚΑΪ) σύμφωνα με τις οποίες η δημοσίευση στοιχείων για τις αυτοκτονίες έχει σταματήσει από το 2015 «με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ»!

«Τα δεδομένα για τις αιτίες θανάτων τόσο για το 2015 όσο και για το 2016 είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. όπου μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι" τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι:

"Οι στατιστικές φυσικής κίνησης πληθυσμού σύμφωνα με τον Κανονισμό (1260/2013 του Ε. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) καταρτίζονται ένα έτος μετά το τέλος του έτους αναφοράς, ενώ οι στατιστικές για τις αιτίες θανάτου (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αυτοκτονίες), σύμφωνα με τον Κανονισμό (1338/2008 του Ε. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) δύο έτη μετά το τέλος του έτους αναφοράς".

Απάντηση με fake news από τη Ν.Δ.

Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τη Ν.Δ. να κάνει λόγο για "προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ" και για υπουργό "που ξεπέρασε το σημείο της αυτογελοιοποίησης" και συνέχισε με fake news για θέματα της αρμοδιότητας του Τ. Πετρόπουλου: "Ο υπουργός που κατόρθωσε να αυξήσει τις εισφορές στους εργαζομένους, μειώνοντας παράλληλα τις συντάξεις, παριστάνει τον σωτήρα του έθνους σε μαθητές Δημοτικού. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών, είτε πιστεύει όσα λέει, είτε απλά ζει εκτός τόπου και χρόνου, που είναι και το πιθανότερο"...

Ακολούθησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ σε ακόμα χαμηλότερο επίπεδο... "Οι Έλληνες του 2014 έτρωγαν από τα σκουπίδια..." και τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ακροδεξιάς τρώνε με χρυσά κουτάλια... Αφού κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη, οδήγησαν σε γενική φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, υπονόμευσαν τη χώρα για άλλα 100 χρόνια, ζητούν και τα ρέστα... Όσο για τις αισχρές δηλώσεις τους, τις πετάμε εκεί που ανήκουν... στα σκουπίδια"...

Τον κύκλο συμπλήρωσε το Ποτάμι με ένα ειρωνικό tweet: "Ναι, οι άνθρωποι έπαψαν να τρώνε από τα σκουπίδια και να αυτοκτονούν επειδή ο #Πετρόπουλος και οι όμοιοί του έσκισαν τα Μνημόνια και φόρεσαν υπουργικά κοστούμια. Ντροπή, μόνο ντροπή! Πάψτε να ψεκάζετε με τις ιδεοληψίες σας τουλάχιστον τα παιδιά. Έλεος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL