Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΦΚΑ: Λήγει αύριο η προθεσμία για τις εισφορές Φεβρουαρίου

Για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Αύριο Μ. Πέμπτη είναι η τελευταία προθεσμία της παράτασης που είχε δοθεί για την πληρωμή εισφορών του Φεβρουαρίου, τόσο για μισθωτούς όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Υπενθυμίζεται ότι για τις εισφορές αυτές είχε δοθεί παράταση στις 16/3 μέσω ΑΠΔ ή ειδοποιητηρίων, ώστε αυτές να μπορούν να πληρωθούν μέχρι και αύριο.

Η πληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου έληξε στις 31/3 και η εισπραξιμότητα από ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες έφτασε στο 64%. Στα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια του Φεβρουαρίου επιχειρήθηκε να διορθωθούν λάθη και αστοχίες που χαρακτήρισαν την πρεμιέρα των ειδοποιητηρίων του φορέα. Ο ΕΦΚΑ διαβεβαιώνει πως «η διαδικασία υπολογισμού βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίζονται αστοχίες και να προωθείται άμεσα η επίλυσή τους».

Σειρά παίρνουν οι εισφορές Μαρτίου, η πληρωμή των οποίων λήγει στα τέλη Απριλίου. Αν δεν ενσωματωθούν ούτε σε αυτές η επικουρική (7%) και το εφάπαξ (4%), τότε οι εισφορές υπέρ ΕΤΕΑΕΠ θα πάνε για τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί αναδρομικά τριών μηνών.

 

10.000 μπλοκάκια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί, μέχρι τώρα 10.000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ προκειμένου να επιμεριστούν οι εισφορές με τους εργοδότες τους. Συγκεκριμένα, μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, από τις 28/3, όταν και άνοιξε η πολυαναμενόμενη εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, δηλώθηκαν 10.000 συμβάσεις εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, οι οποίοι θα ασφαλιστούν ως οιονεί μισθωτοί επειδή απασχολούνται σε 1-2 εργοδότες και θα πληρώσουν από 6,67% μέχρι και 16,72%, ανάλογα με το πακέτο κάλυψης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια