Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΦΚΑ: Νέα, διπλή, προθεσμία για τις εισφορές

Αφορά μισθωτούς, μπλοκάκια και ελεύθερους επαγγελματίες - Μέχρι 31 Μαρτίου για τις εισφορές Ιανουαρίου και 13 Απριλίου για τις εισφορές Φεβρουαρίου

Νέες προθεσμίες για την αποπληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ανακοίνωσε χθες ο ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταληκτική ημερομηνία για τις εισφορές Ιανουαρίου τόσο για μισθωτούς (υποβολή ΑΠΔ) όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες -αυτοαπασχολούμενους- αγρότες μετατίθεται την Παρασκευή 31.3 (η πρώτη παράταση έληγε σήμερα 17.3). Ταυτόχρονα, οι εισφορές Φεβρουαρίου (που έληγαν 31.3) θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

Επίσης, με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ οριστικοποιούνται οι κλιμακωτές μειώσεις εισφορών που μεταφράζονται σε μικρές αυξήσεις μισθών της τάξης των 6-20 ευρώ για 35.000 «παλιούς» ασφαλισμένους (πριν από την 1η.1.1993) σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Η εγκύκλιος αφορά όλους τους μισθωτούς που πλήρωναν μέχρι 31.12.2016 διαφορετικό ασφάλιστρο από 20% (6,67% εργαζόμενος και 13,33% εργοδότης), οριστικοποιώντας τη μεταβατική περίοδο μέχρι και το 2019 κατά τη διάρκεια της οποίας οι εισφορές θα μειώνονται σταδιακά. Εκτός από τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, η εγκύκλιος αφορά χειριστές αεροσκαφών, ιπτάμενο προσωπικό, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς κ.ά.

Δείτε όλα τα σχόλια