Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Σήμερα στις 4 μ.μ. στην πλατεία Κοραή / Συλλαλητήριο εργαζομένων ΔΕΗ κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στις 4 μ.μ. στην πλατεία Κοραή / Συλλαλητήριο εργαζομένων ΔΕΗ κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ

Σε συλλαλητήριο προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ κατά της εκποίησης των εθνικών δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ) και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων αποφάσισαν, την περασμένη Παρασκευή, τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, καθώς, μετά την ψήφιση επί της αρχής στις 29/1 του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ, σήμερα πραγματοποιείται ψήφιση επί των άρθρων, ενώ η παραπέρα πώληση του ομίλου ΔΕΗ, βάσει του νομοσχεδίου, θα γίνει με υπουργικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 4 μ.μ. στην πλατεία Κοραή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, με πορεία στη Βουλή και παραμονή μέχρι την ψήφιση. Επιπλέον, συνεχίζονται τα απεργιακά μέτρα για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ, ενώ θα γίνουν ενημερώσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς και θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλη την επικράτεια.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία τονίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, ενώ καταγγέλλουν "τους ταγούς του έθνους οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη θετική τους ψήφο στο κατάπτυστο νομοσχέδιο πώλησης του ΑΔΜΗΕ, προβαίνουν σε δηλώσεις που αποτελούν φληναφήματα, γενικόλογες και ψευδείς απαξίες - ότι η πώληση θα επιφέρει ανταγωνιστικές τιμές".

Σημειώνεται ότι έγινε παρέμβαση στον επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβό και του ζητήθηκε να πάρει θέση ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και να προβεί στη διακοπή ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον εξαιτίας της αναγκαστικής χαμηλής χρέωσης. Πάντως, αναφέρεται, η γενική συνέλευση αναβλήθηκε γιατί ο κύριος μέτοχος δεν ήθελε να ληφθεί απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL