Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο από την Εθνική Βιβλιοθήκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Μiα νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone, θέτει σε πιλοτική εφαρμογή η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Το Hλεκτρονικό Aναγνωστήριο και η συλλογή του περιλαμβάνoυν βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και βιβλία γενικότερου ενδιαφέροντος. Στοχεύει δε στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους. Τα ηλεκτρονικά βιβλία προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη εκδοτική παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μπορεί μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως και τρία ηλεκτρονικά βιβλία, για διάστημα είκοσι ημερών το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.

Η δημιουργία και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης, εντάσσονται στο Σχέδιο Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που εκπονείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου είναι ereading.nlg.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL