Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βρετανία: Αφιέρωμα της ελληνικής πρεσβείας στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ομώνυμη πεντάγλωσση έκδοση ανθολογίας στίχων του Οδ. Ελύτη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ σε έντυπη και ηχητική μορφή (CD)

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο αμφιθέατρο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο, αφιέρωμα στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη υπό τον τίτλο «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» με στίχους του νομπελίστα ποιητή και μουσική του Γιώργου Κουρουπού.

Στίχους απήγγειλαν στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ενώ συμμετείχαν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιάννης και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτριος Καραμήτσος – Τζιράς και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο πρέσβης Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης. Ακόμα παρευρέθησαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς και η ελληνική ομογένεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, και αποτέλεσε ευκαιρία να μυηθεί το βρετανικό κοινό στην ελληνική ποίηση με όχημα τη σύγχρονη ελληνική μουσική. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό συνομίλησε με θέρμη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους συντελεστές.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Links of London.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένα ιστορικό βήμα

Η πρόθεση του γειτονικού μας λαού, να τελειώσει η εθνικιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, είχε εκφραστεί από το δημοψήφισμα. Ο επιδέξιος χειρισμός της αποχής και των προβλημάτων...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο