Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Το πρώτο βιβλίο της Ασλί Ερντογάν στα ελληνικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πρώτο βιβλίο της Ασλί Ερντογάν στα ελληνικά

Την ώρα που η Ασλί Ερντογάν εξακολουθεί να κρατείται στις τουρκικές φυλακές, στη χώρα μας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά έργο της. Είναι "Ο θαυμαστός μανδαρίνος", μια συλλογή ιστοριών που η πολυμεταφρασμένη και βραβευμένη Τουρκάλα συγγραφέας έγραψε το 1996, τέσσερα χρόνια πριν εκδοθεί το πρώτο της μυθιστόρημα, που αναδεικνύουν την εναγώνια προσπάθειά της να αποδώσει και να κατανοήσει την αλήθεια του κόσμου ολόγυρά της, αλλά και την ακλόνητη συνάμα ελπίδα της πως οι λέξεις μπορούν, χάρη στην ποίηση, ν’ αλλάξουν τον κόσμο.

Ιστορίες αγάπης αφηγούναι οι ήρωές της, σ' αυτό το πρωτόλειο βιβλίο, ιστορίες που έγραφε η 24χρονη τότε Ασλί Εντογάν, προσπαθώντας να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ως ξένη φοιτήτρια στη Γενεύη. Βεβαίως οι δυσκολίες στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει τώρα είναι απείρως μεγαλύτερες. Δεν ξέρουμε αν εξακολουθεί να γράφει στη φυλακή, όπου βρίσκεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου αντιμέτωπη με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο είναι γνωστό ότι η περιπέτειά της, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών προβλημάτων υγείας της, έχει ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, ξεσηκώνοντας κύμα διαμαρτυριών.

"Ο θαυμαστός μανδαρίνος", που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ποταμός στη μετάφραση από τα τουρκικά της Άνθης Καρρά, θα συστήσει στους Έλληνες αναγνώστες την αιχμάλωτη φωνή της Τουρκίας, μια συγγραφέα που από την έκδοση του πρώτου της βιβλίου, του "Οστρακάνθρωπου" το 1994, έχει μια σταθερή παρουσία στην τουρκική λογοτεχνία. Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Διηγήματος «Σαΐτ Φαΐκ», τον Αύγουστο του 2016, αμέσως μετά τη σύλληψή της, απέσπασε το σουηδικό βραβείο Τuchoslky και πιο πρόσφατα, το 2017, το ΕΙCF Princess Margriet Award for Culture. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL