Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Το άρωμα των ταξιδιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το άρωμα των ταξιδιών

Το των περιπλανήσεων της σε διάφορες χώρες του πλανήτη, έκλεισε η Ευγενία Ηλιοπούλου στο βιβλίο της "Το άρωμα των ταξιδιών" (εκδ. Εκάτη).

Γιατρός, αρθρογράφος της “Αυγής” και μονίμως ταξιδιώτισσα η συγγραφέας αν με το πρώτο της βιβλίο "Γιατρέ μου! δεν είμαι καλά" εστίασε στον χώρο της επαγγελματικής της δραστηριότητας, με το δεύτερο έργο της καταπιάνεται με την άλλη μεγάλη αγάπη της, τα ταξίδια, την εξερεύνηση.

"Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε ανθρώπους που θέλουν να δουν και να ακούσουν καινούργια πράγματα από διαφορετική γωνία" λέει για το βιβλίο της το οποίο συγκεντρώνει μια σειρά άρθρων από ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει σε είκοσι χώρες. Από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Χαβάη, στο Περού, τη Βολιβία, τη Χιλή, το Μεξικό και φυσικά την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, καταθέτει την προσωπική της οπτική και ευαισθησία για όσα είδε, έμαθε, έζησε και γεύτηκε σε όλους αυτούς τους τόπους που επισκέφθηκε. Κι αν για την ίδια το Παρίσι αποτελεί την αγαπημένη πόλη και "κάθε φορά προσπαθώ να ανακαλύψω καινούργιες γωνιές και ομορφιές του" η Ελλάδα παραμένει μονίμως στο ερευνητικό της προσκήνιο. Στη χώρα μας ήρθε ήρθε το 1980.

Σπουδασμένη γιατρός στο Βουκουρέστι, έκτοτε ασκεί εδώ την ιατρική. Ο τραυματισμός του πατέρα της στον Εμφύλιο την ώθησε να ακολουθήσει την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργού. Ωστόσο η μεγάλη αγάπη για το γράψιμο, αλλά και για την εξερεύνηση την οδηγεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη. "Επισκέπτομαι τους τόπους με αγάπη για το καινούργιο και το συναρπαστικό, για τη νέα εμπειρία. Πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού απέναντι στο άγνωστο και το διαφορετικό, χωρίς να υποτιμώ ούτε τη χώρα, ούτε το λαό" λέει. Έτσι στο "Άρωμα των ταξιδιών" καταγράφει αισθήσεις και συναισθήματα καταθέτει το στίγμα του επισκέπτη ταξιδιώτη και όχι απλώς του τουρίστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο βιβλίο παρουσιάζουν τα άρθρα της για διάφορες περιοχές της Ελλάδας "από τους ναρκομανείς στην Ομόνοια μέχρι μια φωτογραφία της Δήλου" όπως λέει. "Πολλαπλές είναι οι αφορμές προκειμένου να ανακαλύπτω διαρκώς την Ελλάδα". Άλλωστε "η ομορφιά το ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα μιας χώρας και κυρίως το συναρπαστικό της εμπειρίας είναι αυτό που δεν μπορεί να στο μεταγγίσει κανένας" επισημαίνει. Και αν κάτι θα ήθελε να αντλήσει ο αναγνώστης από το βιβλίο της είναι "να πάψει να φοβάται το καινούργιο, το ξένο και να ενδώσει στην ιδέα του ταξιδιού και της εξερεύνησης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL