Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένα ακριβοπληρωμένο, ανενεργό σύστημα παρακολούθησης!

Μέσα από τη μελέτη του ''σούπερ-πανοπτικού'' σκανδάλου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, ο Μηνάς Σαματάς αναδεικνύει την ''παρακαταθήκη'' που αυτό άφησε και που δεν είναι άλλο από ''στάχτη και μπούλμπερη'' και στην οικονομία, και στην κοινωνία, και στον αθλητισμό, και στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η προσπάθεια να μεταμορφωθεί η Αθήνα σε ένα στρατιωτικοποιημένο φρούριο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 συναρτάται με το ''Σούπερ - Πανοπτικό'' σκάνδαλο που πραγματεύεται με καθηλωτικά αποκαλυπτικό τρόπο ο Μηνάς Σαματάς, στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παπαζήση. Μέσα στις 226 σελίδες καθαρού κειμένου, ο Μηνάς Σαματάς ξετυλίγει το παρασκήνιο των σκανδαλωδών συναλλαγών, του κράτους και τότε κυβερνώντων με τις εταιρείες που κυριάρχησαν στην αγορά και κατάφεραν να πάρουν τη ...''δουλειά''. Μιά ''δουλειά'' που έκρυβε σκανδαλώδεις προμήθειες (αλλά και μίζες για την αγορά) ενός συστήματος παρακολούθησης το οποίο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε! Παρά ταύτα, το σκανδαλώδες αυτό σύστημα επιβλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το ''Βιομηχανικό Σύμπλεγμα Ασφαλείας και παρακολούθησης'' που εκμεταλλεύτηκαν τον πανικό που προκλήθηκε από την επίθεση στους δίδυμους' πύργους στις 11.9.2001 και απειλούσε με ματαίωση τους αγώνες. Ο πανικός αποδείχτηκε προσχηματικός, αφού οι αγώνες έγιναν χωρίς παρατράγουδα και χωρίς να λειτουργεί το πανάκριβο σύστημα C41, οδηγώντας αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το ''colpo grosso'' στήθηκε για να καταφέρει η γνωστή και μη εξαιρετέα... Siemens ως υπεργολάβος, μαζί με τη SAIC να πάρουν τη δουλειά, φεσώνοντας την Ελλάδα με επιπλέον 255 εκατομμύρια ευρώ που πετάχτηκαν στα σκουπίδια, ενώ η χώρα μας ήταν ήδη πνιγμένη στο χρέος κι από άλλα σκάνδαλα αλλά και από το υπέρογκο κόστος των αγώνων.

Μέσα από τη μελέτη του ''σούπερ-πανοπτικού'' σκανδάλου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, ο Μηνάς Σαματάς αναδεικνύει την ''παρακαταθήκη'' που αυτό άφησε και που δεν είναι άλλο από ''στάχτη και μπούλμπερη'' και στην οικονομία, και στην κοινωνία, και στον αθλητισμό, και στην ίδια τη Δημοκρατία. Ομολογουμένως, η διεισδυτική μελέτη του συγγραφέα ενισχύει τους προ των αγώνων φόβους μας και τη μετά τους αγώνες πεποίθησή μας για όσα σκανδαλώδη συνέβησαν με αφορμή την (και στη) διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Μέσα από αυτή αναδεικνύονται οι υπόγειοι μηχανισμοί που μπορούν να συνδέουν το κρατικό σύστημα όταν αυτό κυβερνάται από νεοφιλελεύθερα (και εν πολλοίς διεφθαρμένα) κόμματα με τις οικονομικές ελίτ της χώρας μας κι αυτή η διασύνδεση (μπορεί να) οδηγεί σε διαδικασίες αδιαφάνειας, σε φαινόμενα διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

 

info:

Μηνάς Σαματάς "Το 'Σούπερ - Πανοπτικό' σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 και η παρακαταθήκη του"

Εκδόσεις Παπαζήση

Σελ. 330

τιμή: 15,90 ευρώ

Δείτε όλα τα σχόλια