Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ρεα Γαλανάκη υποψήφια για το Prix Mediteranee Etranger

Τα δύο βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο. Το Prix Méditerranée Etranger, που θεωρείται και το σημαντικότερο, απονέμεται σε συγγραφείς που το έργο τους έχει μεταφραστεί στα γαλλικά.

Τα καλά νέα ήρθαν με τη νέα χρονιά. Η "Άκρα ταπείνωση", το πιο πολιτικό μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη με το οποίο η γνωστή συγγραφέας καταθέτει το σχόλιό της για την Ελλάδα της κρίσης, αγκαλιάστηκε από αναγνώστες και κριτική, μεταφράστηκε στα γαλλικά, και τώρα είναι υποψήφιο για το Prix Méditerranée Etranger, σημαντική γαλλική λογοτεχνική διάκριση, που μαζί με το Prix Méditerranée δημιουργήθηκε το 1984 στο Περπινιάν από το Μεσογειακό Κέντρο Λογοτεχνίας, με σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής αλληλεπίδαρασης ανάμεσα στις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο.

Τα δύο βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο. Το Prix Méditerranée Etranger, που θεωρείται και το σημαντικότερο, απονέμεται σε συγγραφείς που το έργο τους έχει μεταφραστεί στα γαλλικά. Έως τώρα έχει απονεμηθεί σε σπουδαίους συγγραφείς μεσογειακών χωρών, ανάμεσά τους ο Ορχάν Παμούκ, ο Άδωνις, ο Αντόνιο Ταμπούκι, ο Άμος Οζ, ο Γιασάρ Κεμάλ, ο Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε, ο Ισμαήλ Κανταρέ κ.ά.

Δείτε όλα τα σχόλια