Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Oι Alice in Chains στην Αθήνα

Μία από τις κορυφαίες ροκ μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, οι περίφημοι Alice in Chains, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Oι φαν τους θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν στο Release Athens...

Μία από τις κορυφαίες ροκ μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, οι περίφημοι Alice in Chains, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Oι φαν τους θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν στο Release Athens τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Στις αποσκευές τους θα έχουν μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια τους, τα "Would", "Man In The Box", "Rooster", "No Excuses", "Down In A Hole", "Them Bones", "Heaven Beside You", "I Stay Away", "Nutshell", "Bleed The Freak", "Check My Brain", "The One You Know", "Never Fade" με τα οποία καθιερώθηκαν και παραμένουν δυναμικά στη ροκ σκηνή, καθώς μαζί με τους Nirvana τους Pearl Jam και τους Soundgarden αποτέλεσαν την Big Four του Σιάτλα στα θρυλικά ’90s δίνοντας μια άλλη διάσταση στον χάρτη του modern rock.

Με τον χαρακτηριστικό ήχο τους και τον Jerry Cantrell, από τους σπουδαιότερους συνθέτες και κιθαρίστες του σκληρού ήχου, να ηγείται, συνεχίζουν να πρωτοστατούν δισκογραφικά και επί σκηνής, ζώντας μια δεύτερη "ζωή" μετά τον πρόωρο χαμό του τραγουδιστή τους Layne Staley του 2002.

Στη διάρκεια της σχεδόν τριαντάχρονης πορείας τους έχουν πουλήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους και εξακολουθούν να συναρπάζουν με τις εμφανίσεις τους στα μεγάλα φεστιβάλ παγκοσμίως. Με το ντεμπούτο τους "Facelift" το 1990 σύστησαν έναν νέο ήχο -το grunge με ξεκάθαρες heavy metal επιρροές-, που έγινε το πρώτο χρυσό album του είδους και λίγο αργότερα διπλά πλατινένιο. Οι δύο επόμενοι δίσκοι "Dirt" (1992) και "Alice In Chains" (1995) μαζί με τα EPs "Sap" (1992) και "Jar of Flies" (1994) επιβεβαίωσαν τη δυναμική τους. Με το "Black Gives Way To Blue" του 2009 ανανέωσαν το κοινό τους, ενώ με το "The Devil Put Dinosaurs Here" (2013) αλλά και το φετινό "Rainier Fog" έδειξαν ότι διαθέτουν τη στόφα μιας μεγάλης μπάντας.

Δείτε όλα τα σχόλια