Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.0°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.8°C17.1°C
4 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM, στις Κάννες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM, στις Κάννες

Για τη συμμετοχή με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM 2017, που θα πραγματοποιηθεί στο Palais des Festivals των Καννών της Γαλλίας, από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2017, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει, αυτή η συμμετοχή γίνεται «στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προβολής της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό», ενώ όσον αφορά το πολιτιστικό γεγονός σημειώνει ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική έκθεση του κόσμου με 5.500 συμμετέχοντες από 75 διαφορετικές χώρες».

«Κατά τη διάρκεια της μουσικής αυτής έκθεσης, δισκογραφικές εταιρίες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανεξάρτητα μουσικά συγκροτήματα, ακόμη και σπουδαστές, προβάλλουν και μοιράζονται τις ιδέες τους, κάνουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές γνωριμίες, υπογράφουν συμβάσεις συνεργασίας, ανακαλύπτουν τις σύγχρονες τάσεις και την τελευταία τεχνολογία στον χώρο της μουσικής, καθώς επίσης προωθούν μουσικές παραγωγές και εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού, με έμφαση κυρίως στην κλασική και τζαζ μουσική», τονίζει το υπουργείο. Όπως επισημαίνει, διοργανώνει την ελληνική συμμετοχή «για να προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες δημιουργούς να διαδώσουν το έργο τους στο εξωτερικό».

Το ελληνικό περίπτερο (P4-B16) παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μουσικών φορέων, δισκογραφικών εταιριών, καθώς και μεμονωμένων καλλιτεχνών, μουσικών ή σπουδαστών που θα επισκεφθούν την έκθεση. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση μπορούν να κάνουν εγγραφή μέσω του εθνικού περιπτέρου, εξασφαλίζοντας μειωμένες τιμές εγγραφής, ενώ μπορούν να κάνουν ελεύθερη χρήση του περιπτέρου για προώθηση των προϊόντων τους ή για επαφές και συναντήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες: Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Δ/νση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής, Τμήμα Μουσικής. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Πολυξένη Λιβά (210 8201741), Ευδοξία Σπυριδάκη (210 8201740).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL