Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Η Hindi Zahra απόψε στο "Παλλάς" / Η Hindi Zahra απόψε στο "Παλλάς": Το γαλλομαροκινό "χαρμάνι" της έθνικ μουσικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Hindi Zahra απόψε στο "Παλλάς" / Η Hindi Zahra απόψε στο "Παλλάς": Το γαλλομαροκινό "χαρμάνι" της έθνικ μουσικής

Έφτασε η στιγμή να γνωρίσει το ελληνικό, το αθηναϊκό τουλάχιστον, κοινό μια νέα σημαντική παρουσία όχι μόνο της αφρικανικής αλλά γενικότερα της world μουσικής. Η Hindi Zahra θα εμφανιστεί σήμερα για πρώτη φορά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο «Παλλάς».

Μεικτής καταγωγής, η Hindi Zahra έχει γεννηθεί στο Μαρόκο από Γάλλο πατέρα και Μαροκινή μητέρα, γεγονός που φαίνεται αμέσως στη μουσική της. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι ήδη μια απολύτως ολοκληρωμένη δημιουργός. Όχι μόνο γράφει τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών της, αλλά και ενορχηστρώνει η ίδια και επιπλέον κάνει την παραγωγή των δίσκων της. Η μουσική της είναι άκρως πλουραλιστική, όπως είναι μάλλον αναπόφευκτο για έναν/μία νέο/α δημιουργό στα τέλη σχεδόν πια της δεύτερης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα.

Ξεκινάει, όπως είναι φυσικό, από τη μουσική παράδοση του Μαρόκου, αλλά εμπλουτίζεται και με αυτές της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτήριου, της Ινδίας, ακόμα και του Ιράν, αλλά και με στοιχεία hip-hop, ενός ιδιώματος που αγαπάει ιδιαίτερα. Στην ερμηνεία της όμως υπεισέρχονται και στοιχεία rock αλλά και jazz, εκφράζοντας έτσι την ευρωπαϊκή ή, αν προτιμάτε, τη «δυτική» πλευρά της και κάνοντας πολλούς να την συγκρίνουν με αρκετές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους τραγουδίστριες, από τη Norah Jones μέχρι την... Patti Smith!

Η Hind Zahra, που καταξιώθηκε και γνώρισε διεθνή επιτυχία με το δεύτερό της album «Homeland», το οποίο κυκλοφόρησε το 2015, ασχολείται επίσης με την ηθοποιία έχοντας παίξει σε αρκετές ταινίες. Όπως όμως λέει η ίδια γι' αυτή της τη δραστηριότητα, «είναι σαν να μην ξέρεις να κολυμπάς, αλλά, όταν χρειαστεί να πηδήσεις στο νερό, είναι η αίσθηση του αγνώστου και ίσως λίγο επικίνδυνου που με ελκύει σε αυτό».

Τα υπόλοιπα θα τα δουν, θα τα ακούσουν και σίγουρα θα τα απολαύσουν όσοι αει όσες παρακολουθήσουν την ίδια και την εξαμελή (δύο κιθαρίστες, keyboards/πνευστά, μπάσο, ντραμς και κρουστά) μπάντα της το βράδυ στο «Παλλάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL