Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερώτηση στη Βουλή για την Καμεράτα

Σημειώνοντας τα διοικητικά προβλήματα που δημιουργούνται εξ αυτού, καθώς καθίσταται αδύνατη η σύναψη συμβάσεων με εργοδότες και εργαζόμενους, η καταβολή περιοδικών δηλώσεων στο ΙΚΑ και η απόδοση φόρων και εισφορών, επιπλέον δεν μπορεί να εκταμιευθεί η ετήσια επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ, ενώ το χρέος διογκώνεται συνεχώς λόγω διοικητικών προστίμων.

Για το γεγονός ότι η Καμεράτα λειτουργεί χωρίς Δ.Σ. από τον Μάιο του 2015 οπότε παραιτήθηκαν όλα τα μέλη του ερωτούν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Σημειώνοντας τα διοικητικά προβλήματα που δημιουργούνται εξ αυτού, καθώς καθίσταται αδύνατη η σύναψη συμβάσεων με εργοδότες και εργαζόμενους, η καταβολή περιοδικών δηλώσεων στο ΙΚΑ και η απόδοση φόρων και εισφορών, επιπλέον δεν μπορεί να εκταμιευθεί η ετήσια επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ, ενώ το χρέος διογκώνεται συνεχώς λόγω διοικητικών προστίμων. Παράλληλα δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια, με άμεσα εκτελεστές αποφάσεις. Σημειώνουν επίσης ότι η Καμεράτα εξακολουθεί να λειτουργεί μέσω ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής, η οποία συνάπτει συμβάσεις τόσο με τους φορείς που την φιλοξενούν όσο και ατομικά με τους καλλιτέχνες, ενώ οι συμβάσεις αυτές φαίνεται να μην υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο από το κράτος.

Κατόπιν τούτων, ρωτούν την υπουργό τι προτίθεται να κάνει για τον διορισμό νέου Δ.Σ., να γνωστοποιήσει το ακριβές ύψος του χρέους και αν προτίθεται να διατάξει διαχειριστικό έλεγχο τόσο για την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας όσο και για την περίοδο λειτουργίας μέσω της ιδιωτικής εταιρείας. Ρωτούν οι βουλευτές Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Δημητριάδης, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ρίζος, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, Ελισσάβετ Σκούφα, Μερόπη Τζούφη και Μαρία Τριανταφύλλου.

Δείτε όλα τα σχόλια