Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Πάνος Θωμαΐδης, νέος διευθυντής παραγωγής στο Κέντρο Κινηματογράφου

Νέο διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής έχει πλέον το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μετά τη δεύτερη δημόσια προκήρυξη της θέσης, καθώς η πρώτη προκήρυξη, τον Απρίλιο του 2018, είχε κριθεί άγονη....

Νέο διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής έχει πλέον το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μετά τη δεύτερη δημόσια προκήρυξη της θέσης, καθώς η πρώτη προκήρυξη, τον Απρίλιο του 2018, είχε κριθεί άγονη. Πρόκειται για τον Πάνο Θωμαΐδη, ο οποίος, έπειτα από εισήγηση του γενικού διευθυντή και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου, αναλαμβάνει καθήκοντα με θητεία έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2020.

Ο Πάνος Θωμαΐδης είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, συνιδρυτής και στέλεχος της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής οπτικοακουστικών έργων PATH, που εδρεύει στην Αθήνα. Απόφοιτος του American Film Institute (AFI Center for Advanced Film & Television Studies), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MFA in Film Directing) από το ACCD (Art Center College of Design, Pasadena, USA) και ΜΒΑ από το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration). Εχει εργαστεί από τα νεανικά του χρόνια στον οπτικοακουστικό κλάδο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη διαφήμιση, αλλά και στους κλάδους της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, στον χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει γυρίσει περισσότερα από 300 διαφημιστικά, πολυάριθμα αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια, ντοκιμαντέρ, εταιρικά videos και εκπαιδευτικές ταινίες. Κατείχε θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ή του διευθυντή Post Production στη Movielab, εταιρεία του ομίλου της Spot JWT Athens, καθώς και του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εκσυγχρονισμού σε επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού κλάδου.

Τον Ιούνιο του 2017 η ταινία του «Είμαστε όλοι πολίτες», που παρουσιάζει τη δράση ενεργών πολιτών, βραβεύτηκε στο 10ο London Greek Film Festival. Η ταινία, επίσης, έχει εγκριθεί από το υπ. Παιδείας ως εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις