Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ισπανόφωνες ταινίες κάτω από τα αστέρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανόφωνες ταινίες κάτω από τα αστέρια

Τον πολυβραβευμένο κινηματογράφο της Ισπανίας, της Αργεντινής, του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής, του Εκουαδόρ και της Κούβας φέρνει στη δροσερή ταράτσα της Ταινιοθήκης και στο σινεμά Λαΐς του Κεραμεικού το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας.

Το Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει 15 ισπανόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου με το χιτσκοκικών επιρροών θρίλερ «Αόρατος επισκέπτης» και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Ρικάρντο Νταρίν και τη βραβευμένη ταινία «Ο πιλότος».

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, τον κωμικό σουρεαλισμό του Άλεξ Ντε Λα Ιγκλέσια, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Η γη και η σκιά», αλλά και να εκτεθούν στον πάντα επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό της Λατινικής Αμερικής.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου θα γίνει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον ισπανικό τρόμο με την προβολή -με ελεύθερη είσοδο- της κλειστοφοβικής ταινίας «Το λαγούμι».

Εισιτήρια και περιορισμένες κάρτες διαρκείας θα προπωλούνται από αύριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL