Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφιέρωμα στην Ιζαμπέλ Ιπέρ

Μια ηθοποιό με τεράστια ερμηνευτική γκάμα, τολμηρή στις επιλογές της, τιμά η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης στο νέο αφιέρωμά της, το οποίο ξεκινά την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο γνωστό στέκι του Λιμανιού (αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1).

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες ηθοποιούς, έκανε την πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή της το 1972 με την ταινία «Οι πειρασμοί μιας δεκαεξάχρονης». Για την ερμηνεία της στην ταινία «Για μια νύχτα αγάπης» κέρδισε το βραβείο BAFTA ως πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια και έτσι άρχισε η διεθνής αναγνώριση.

Συνεργάστηκε με μερικούς από τους σπουδαιότερους Γάλλους σκηνοθέτες, όπως ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο Αντρέ Τεσινέ, ο Μπερτράν Μπλιέ, ο Μπερτράν Ταβερνιέ και ο Κλοντ Σαμπρόλ.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης προβάλλονται τρεις ταινίες με πρωταγωνίστρια την ίδια: "Η τελετή" του Κλοντ Σαμπρόλ (1995), "Σπίτι με θέα" της Ούρσουλα Μέγιερ (2008) και "Στη χώρα των άλλων" του Χονγκ Σανγκ-Σου (2012). Το αφιέρωμα θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 21 Μαρτίου και οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 6.30 μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια