Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Αφιερωμένο στους νέους δημιουργούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιερωμένο στους νέους δημιουργούς

Μεγάλο αριθμό ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο, διαγωνιστικά τμήματα για πειραματικές, σπουδαστικές και μικρού μήκους ταινίες animation, αφιερώματα σε ταλαντούχους νέους Ευρωπαίους δημιουργούς, στη σχολή της Πολωνίας και στο κινηματογραφικό έργο του Μιχάλη Αρφαρά περιλαμβάνει το φετινό 12ο Athens Animfest που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 16 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Τριανόν, την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων (18-19 Μαρτίου), το Ρομάντσο, το Βρυσάκι και τη Zeon.

Το αφιέρωμα στα «Νέα Ταλέντα 2016», που εστιάζει σε ταλαντούχους και υποσχόμενους νέους δημιουργούς από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, περιλαμβάνει 11 από τα καλύτερα κινούμενα σχέδια που δημιουργήθηκαν από σπουδαστές και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες το 2016.

Η παρουσία της Πολωνίας στη φετινή διοργάνωση εμπλουτίζεται με την ανθολογία πρόσφατων κινούμενων σχεδίων του φεστιβάλ «O!PLA Across the Borders 2016» και περιλαμβάνει ταινίες που δημιουργήθηκαν σε επαγγελματικά στούντιο, ανεξάρτητα animation, σπουδαστικές ταινίες, μουσικά βίντεο κινουμένων σχεδίων, πολύ μικρού μήκους ταινίες και πειραματικά και αφηρημένα έργα.

Στο πλαίσιο του φετινού 12ου Athens Animfest εγκαινιάζεται μια καινούργια ενότητα εκδηλώσεων με τίτλο Multimation: Μεταμόρφωσις#1, σε επιμέλεια Geert Vermeire, που προσεγγίζουν και διερευνούν τα ποικίλα καλλιτεχνικά πεδία.

Ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μιχάλης Αρφαράς, που πειραματίζεται με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις πάνω σε αυτό, θα παρουσιάσει τις ταινίες του και θα μιλήσει γι' αυτές. Θα προβληθεί το σύνολο των ταινιών του.

Στο πλαίσιο της δράσης «Animation και Περιβάλλον» θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προβολές το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος», στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ), Οδός Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι στο πλαίσιο του μαθήματος Performance Workshop του Tμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Παραστατικών και Καλών Τεχνών FrancesRich παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους στο Τριανόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL