Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Εναλλακτικές" πηγές για παραγωγή ταινιών

Λίγες ημέρες πριν από τα Όσκαρ, η είδηση ότι η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα έχει ως παραγωγό τη Netflix εξέπληξε πολλούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Netflix μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ανέφερε ότι η εταιρεία του έχει επενδύσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ευρωπαϊκές οπτικοακουστικές παραγωγές, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στον χώρο της παγκόσμιας παραγωγής ταινιών. Αλλά και η εταιρεία Amazon είδε στην πρόσφατη τελετή απονομής των Όσκαρ να βραβεύονται δύο ταινίες στην παραγωγή των οποίων έχει συμμετάσχει: είναι το «Manchester By the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν και ο «Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί.

Από τη στιγμή που οι εταιρείες παροχής streaming μπήκαν στην παραγωγή μεγάλου μήκους ταινιών, είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά που πολλά μεγάλα στούντιο αδυνατούν να διαθέσουν: χρήματα και δημιουργική ελευθερία.

Λίγες ημέρες πριν από τα Όσκαρ, η είδηση ότι η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα έχει ως παραγωγό τη Netflix εξέπληξε πολλούς.

Η Amazon έχει επιλέξει να στηρίζει οικονομικά μεγάλες παραγωγές, τις οποίες διανέμει στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν τις προσφέρει στους συνδρομητές της, ενώ η Netflix επιμένει σε περιορισμένο κύκλωμα προβολής πριν παρουσιάσει τις ταινίες αυτές στους συνδρομητές της. Όπως σημειώνει ο Έρικ Κον του IndieWire, τόσο οι μεγάλοι σκηνοθέτες (όπως ο Σκορσέζε) όσο και οι πιο μικροί μπορούν να ωφεληθούν από την εμπλοκή των συνδρομητικών υπηρεσιών στην κινηματογραφική παραγωγή.

Το σίγουρο είναι ότι η παραγωγή ταινιών από συνδρομητικές υπηρεσίες φέρνει σε επαφή δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους (το Netflix έχει 94 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως) με ταινίες, προσφέροντας παράλληλα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) περισσότερη ελευθερία σε σκηνοθέτες που έβλεπαν συχνά τις ταινίες τους να αλλάζουν μορφή από τους υπεύθυνους των μεγάλων στούντιο.

Δείτε όλα τα σχόλια