Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΙΝΕΜΑ

"Η άφιξη" του Ντενί Βιλνέβ

"Η ΑΦΙΞΗ" του Ντενί Βιλνέβ. Μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους προσεδαφίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Στρατός και επιστήμονες κινητοποιούνται αμέσως, και ανάμεσά τους η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς (Έιμι Άνταμς), που επιστρατεύεται για να λειτουργήσει ως η φωνή της λογικής μέσα στον γενικευμένο πανικό και τις στρατιωτικές "λύσεις"...

Ο Καναδός Βιλνέβ (από το γαλλόφωνο Κεμπέκ, και σήμερα πρώτης τάξεως "κεφάλαιο" στο Χόλιγουντ) υιοθετεί ως σεναριακή αφετηρία το φαινομενικά εξαντλημένο (κινηματογραφικά) θέμα της έλευσης εξωγήινων στον πλανήτη μας για να "χτίσει" ένα συγκινητικό δράμα που ακουμπά στην αξία της επικοινωνίας, με ευδιάκριτες συναισθηματικές αποχρώσεις... (Αβάνα, Αθήναιον Cinepolis, Village The Mall, Village Παγκρατίου, Village Φαλήρου, Village Αγίου Δημητρίου, Village Ρέντη, Γαλαξίας, Ιλιον, Κηφισιά Cinemax, Μικρόκοσμος, Νανά, Odeon Starcity, Σινέ Χολαργός, Σπόρτιγκ, Ster Cinemas).

"CITIZENFOUR" της Λάουρα Πόιτρας. Ντοκιμαντέρ για την υπόθεση Σνόουντεν βραβευμένο με Όσκαρ το 2015, καθώς και με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας (στην κατηγορία ντοκιμαντέρ) από την Ένωση Σκηνοθετών της Αμερικής. Η Πόιτρας μοιράστηκε το Βραβείο Πούλιτζερ φέτος για τον κομβικό ρόλο της στη δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Σνόουντεν.

Το 2013 ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε σε δύο δημοσιογράφους τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση. Εκείνη η συνάντηση και οι κρίσιμες μέρες που ακολούθησαν καταγράφηκαν από την Πόιτρας (Ααβόρα, Μικρόκοσμος).

«ΕΓΩ, Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΪΚ» του Κεν Λόουτς. Η τελευταία ταινία του Κεν Λόουτς, Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ήρωας της ταινίας, ο Ντάνιελ Μπλέικ, είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Nιουκάστλ. Για πρώτη φορά στη ζωή του, έπειτα από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της Πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της και θα αγωνιστούν μαζί για την αξιοπρέπεια της καθημερινής ζωής τους... (Αβάνα, Έλλη, Σοφία, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αρτεμις, Σινέ Παράδεισος, Σινεάκ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL