Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Μια μικρή αυλή των θαυμάτων... στη Βουκουρεστίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια μικρή αυλή των θαυμάτων... στη Βουκουρεστίου

"Εάν ζούσε ο Αττίκ, έτσι θα ήθελε να λένε τα τραγούδια του" είπε η ανιψιά του σπουδαίου τροβαδούρου απευθυνόμενη στη Ζωζώ Σαπουντζάκη όταν την άκουσε να τραγουδά στην παράσταση “Αναζητώντας τον Αττίκ” πριν από έξι χρόνια. Αυτό ανέφερε η μεγάλη ντίβα της πίστας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της νέας παράστασης που κάνει πρεμιέρα στις 13 Απριλίου στο Παλλάς, με έναν μεγάλο θίασο από ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές. Την ίδια ώρα σηκωνόταν από τη θέση της με χάρη και μπρίο τραγουδώντας μια στροφή από το γνωστό κι αγαπημένο “Ακόμα ένα ποτηράκι” και θυμήθηκε τα λόγια του πατέρα της που ήθελε η μικρή Ζωζώ να τραγουδά Αττίκ, λέγοντάς της “είσαι πολύ καλή ρομαντζιέρα”! Άλλωστε η αειθαλής αρτίστα ξεκίνησε την καριέρα της στη Μάντρα του Αττίκ σε ηλικία 7 ετών.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, έρευνα και νέα κείμενα Λάμπρου Λιάβα αλλά και στιχουργικά ιντερμέδια Γιάννη Ξανθούλη.

Το στίγμα της νέας προσπάθειας έδωσε ο Λάμπρος Λιάβας, που χαρακτήρισε τη Μάντρα και τον κόσμο της, αλλά και τον Αττίκ και τη γενιά του, μια “μικρή αυλή των θαυμάτων”. Μίλησε για “μια γοητευτική προσωπικότητα που σφράγισε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, επηρέασε όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και δίκαια θεωρείται ο γεννήτορας όλων των σημερινών, σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων”. Ανέφερε πως η παράσταση “απεχθάνεται το ρετρό”, διαθέτει πολύ χιούμορ, σαρκασμό και τρυφερότητα, παρακολουθώντας το έπος της ζωής του Αττίκ, ενός σπουδαίου πρωτοπόρου και κοσμοπολίτη “σε μια εποχή αντίστοιχης κρίσης με τη σημερινή”, όπως είπε.

Για “μια ευκαιρία να κατατεθεί μια καινούρια Μάντρα” μίλησε η σκηνοθέτις και χορογράφος Σοφία Σπυράτου, στο “φαινόμενο Αττίκ” αναφέρθηκε ο Θόδωρος Κοτεπάνος που έχει την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας, ενώ ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ υποστήριξε πως “ο Αττίκ δεν είναι κάτι μουσειακό, αλλά κάτι ζωντανό, που μπορεί να συγκινεί και σήμερα”, θυμίζοντας τους 65.000 θεατές που είδαν την παράσταση στο Badminton το 2012.

Στον πολυπληθή θίασο πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL